Полярните мечки, освен че са много симпатични животни, са и

...
Полярните мечки, освен че са много симпатични животни, са и
Коментари Харесай

11 факта+снимки в световния ден на полярната мечка!

Полярните мечки, като се изключи че са доста симпатични животни, са и безконечен знак на силата, издържливостта и оцеляването в сурвите условия на Севера. Днес е Международният ден, на полярната мечка, който е отдаден на повишението на информираността на хората за предпазения им статут и заплахата от изгубването им вследствие на световното стопляне. 

Много зоологически градини, учебни заведения, природонаучни музеи и др. отбелязват този ден с изложения, лекции, а международни политици употребяват случая, с цел да призоват интернационалната общественост към действия – освен за отбрана на белите мечки, само че и за забавяне и въздържане на световното стопляне.

Ние взехме решение да отбележим този ден по любопитен и занимателен метод, който можете да споделите и с децата си! Ето 11 обстоятелството за полярните мечки, а фотосите можете да разгледате в галерията. 

1. Повече от 60% от полярните мечки живеят в Канада .

2. Тяхното латинско име Ursus Maritimus значи „ морска мечка “ .

3. Това име е неточно, тъй като те в действителност въобще не са „ морски “. Прекарват живота си най-много върху арктическия лед . Хранят се главно с моржове, тюлени, само че могат да ловят и птици, даже и дребни китове.

4. Обикновено мъжката бяла мечка е с тегло сред 350 и 750 кг !

5. Полярните мечки са положителни плувци , подкожната им мастна тъкан служи освен да ги защищава, само че и да не потънат в ледените води.



6. Не им е студено . Белите мечки имат пълен пласт четина под повърхностния, което им оказва помощ да натрупат обилни мазнини и да съхраняват сила и топлота.

7. Имат три клепача , които им обезпечават отбрана на очите.

8. Козината им е бяла, само че кожата им е черна , а езикът наследник !

9. Имат 42 зъба  – остри като ножове. Кучешките им зъби са по-големи от тези на мечките гризли.

10. Белите мечки са едно от доказателствата за еволюцията . Те са трансформирали цвета си към бял вследствие на акомодацията им към средата.

11. Бързото размразяване на ледовете , което се дължи на световното стопляне , значи за тях по-малко време за лов, с който си набират главната и обичана храна. Това провокира фрапантното им понижаване и заплахата от изгубване .



 
" Титаник " като туристическа атракция? 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР