Полузащитникът Радослав Димитров, който преди дни се раздели с ЦСКА

...
Полузащитникът Радослав Димитров, който преди дни се раздели с ЦСКА
Коментари Харесай

Това ли е БГ Пол Скоулс? Роден в Сопот и патриот до дъното на душата

Полузащитникът Радослав Димитров, който преди дни се раздели с ЦСКА 1948, неслучайно е считан за един от огромните гении на родния футбол сега. Сърцатият опорен халф самичък извоюва мястото си в отбора на Валентин Илиев и повече от година беше неизменим титуляр за " алените ". Ради има сериозна заслуга за отличното показване на ЦСКА 1948 в " А " регионална група, където с изключение на всичко вкара три гола, както и добави един в шампионата за Купата на Аматьорската футболна лига. Кой в действителност е Радослав Димитров и точно той ли е БГ Пол Скоулс, от какъвто безспорно се нуждае и националния ни тим? 

БЛИЦ СПОРТ ви показва гения, израснал в школата на ЦСКА. " Бях 12-ти клас, когато започнах тренировки на " Червено знаме " - на " Четвърти километър ". Не ме питайте при какви условия живеехме и се подготвяхме... Дойдох от дребното ми родно градче Сопот в столицата. За всеки младеж е мъчно първоначално в огромния град. Бях като в казарма ", спомни си Радослав Димитров.

Първият му треньор в школата на ЦСКА е Галин Иванов. " От него научих доста, както и от треньорите, с които работих по-късно. От школата на ЦСКА тая единствено хубави мемоари, най-много четирите следващи победи като посетител над Левски, които постигнахме, едната беше с 4:0 ", описа геният, който с право се тупа в гърдите за този триумф. Дори Христо Стоичков, Димитър Бербатов, а и редица други " червени " звезди не могат да се похвалят, че са побеждавали четири пъти подред Левски, и то на " Герена ".

Димитров помни и различен върхов миг. " Играх против юношите на Манчестър Сити. На интернационалния шампионат в Албена се класирахме на финала и бяхме доста покрай успеха. Играхме доста мощно тогава. Със съотборниците ми в ЦСКА се борихме против англичаните като еднакъв с еднакъв. В постоянното време беше 0:0, след което Сити съумя да ни победи на дузпи, завършихме втори ", добави Ради. 

След мощните игри на шампионата в Албена Димитров е извикан в юношеския народен тим до 17 години. Селекционерът Александър Георгиев пръв му дава късмет в държавния отбор, след което юношата на ЦСКА е неизменима част от обединенията до 17 и 19 години. Бори се като лъв, откакто е сбъднал една от огромните си фантазии - да пази екипа на родината. 

Преди две лета взе участие на европейското състезание, на което страната ни беше хазаин. " Това беше най-хубавото нещо, което ми се е случвало досега. Бяхме в група с Хърватия, Испания и Австрия. Селекционерът Александър Димитров разчиташе на мен ", добави Димитров, който към този момент е минал прехода от юношеския, както и от аматьорски футбол - до мъжкия. Кален е освен в борбите по родните терени, а и в... ледените води. Да, тъкмо Радослав Димитров съумя да хване Богоявленския кръст от ледените води в Сопот. " Невероятно прекарване ", описа Радослав Димитров за скачането в ледените води за кръста точно на Йордановден. 

От дребен е откърмен с българския дух в родния град на Иван Вазов. Баща му Георги Димитров пък го оприличава с един от героите от САЩ`94. " Татко все споделяше, че ще стана като Красимир Балъков ", добави Ради, който като дребен се възхищава на Роналдиньо - " Заради него започнах да виждам футбол. Той е вълшебник. А футболистът, който най-вече ми подхожда като игра на моя пост, е Пол Скоулс. "

Така както преди години именитият сър Алекс Фъргюсън постанова младоците Ники Бът, братята Гари и Фил Невил и други, по този начин и нашите треньори е редно да се извърнат към момчета като Радослав Димитров, а не да гледат най-вече към чужденците. Защото безспорно патриотът от Сопот е подготвен за нещо огромно. Очаквайки своя късмет, от който ще се възползва...







 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР