Полузащитникът на Нюкасъл Сандро Тонали е обвинен в неприемливо поведение

...
Полузащитникът на Нюкасъл Сандро Тонали е обвинен в неприемливо поведение
Коментари Харесай

ФА повдигна обвинение на Тонали за незаконни залози

Полузащитникът на Нюкасъл Сандро Тонали е упрекнат в недопустимо държание по отношение на нарушавания на разпоредбите за залагания на Футболната асоциация на Англия (ФА). 23-годишният футболист има време да апелира до 5 април.


Тонали бе притеглен от Нюкасъл за сумата от 55 млн. паунда през лятото от Милан, само че през октомври отнесе възбрана за залози върху мачове, до момента в който е бил част от Милан. Наказанието му беше за 10 месеца. В добавка, той бе и санкциониран с към 17 000 паунда, като му подредиха и да взе участие в 8-месечен курс по терапия, с цел да обърне внимание на проблемите си. Санкцията му бе понижена, откакто той реализира договорка с офиса на италианската прокуратура и Италианската футболна федерация (ФИГК).

Забраната значи, че Тонали не може да играе в публични мачове до август тази година, макар че е свободен да тренира с Нюкасъл и да взе участие в контроли. Халфът няма да може да играе и на Евро 2024 с Италия, който е настоящ притежател на трофея.

Тонали призна, че е залагал на Милан да печели дадени срещи по време на чуване в Италианската федерация в Торино. Без неговото съдействие, Тонали можеше да бъде осъден за три години съгласно правилника на ФИФА от първичните нарушавания. Миналата година сътрудникът на играча - Джузепе Ризо, удостовери, че футболистът страда от хазартна взаимозависимост. Появиха се информации и че той ще получи помощ за това след възбраната си. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР