Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган заяви, че за него

...
Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган заяви, че за него
Коментари Харесай

Илкай Гюндоган: Във финалите емоциите и нервите винаги играят роля

Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган съобщи, че за него ще бъде доста прочувствен миг да играе във финала на Шампионската лига в Турция, където е израснал.

В събота " жителите " се изправят в Истабул против италианския Интер в мача за най-важния трофей в европейския клубен футбол.

" Мисля, че не е нужно да споделям какво би означавало да подвигна трофея като капитан ", сподели немският национал в изявление за някогашния си съотборник в Бундестима Пер Мертезакер, излъчено по ZDF.

Той добави, че в събота на Олимпийския стадион в Истанбул ще бъдат родителите му, както и някои от неговите другари от детството.

" За мен е привилегия да играя на финала тук ", добави той.

За Гюндоган това ще бъде трети край в Шампионската лига, като в първите два от тях той бе от губещата страна. През 2013 година халфът осъществя от дузпа за Борусия Дортмунд, само че " жълто-черните " отстъпиха с 1:2 на Байерн Мюнхен. През 2021 година Манчестър Сити пък отстъпи на Челси.

" Финалите са си финали и в тях страстите и нервите постоянно играят роля. Не би трябвало да се вълнуваш прекомерно доста, а да бъдеш спокоен ", уточни Гюндоган.
 Бернардо Силва за финала с Интер: Това е страховит миг, от който би трябвало да се възползваме
Бернардо Силва за финала с Интер: Това е страховит миг, от който би трябвало да се възползваме

Финалът на Шампионска лига 2022/23 сред Манчестър Сити и Интер ще се организира на 10 юни. Началото е в 22.00 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР