Полузащитникът на Арда, Илия Юруков, даде ексклузивно интервю за сайта

...
Полузащитникът на Арда, Илия Юруков, даде ексклузивно интервю за сайта
Коментари Харесай

Илия Юруков пред Efirbet: Феновете на „Герена“ ги интересуват само победите, но това ме направи по-добър играч -

Полузащитникът на Арда, Илия Юруков, даде извънредно изявление за уеб страницата. Бившият халф на Левски показа упованията си за идния сезон в efbet Лига, добавяйки, че предсезонната подготовка на кърджалийци е минала сполучливо.

Юношата на Лудогорец си напомни за времето, прекарано на „ Герена “. Той съобщи, че почитателите са били постоянно доста взискателни, до момента в който честата промяна на треньорите е попречила, с цел да може представянията на „ сините “ да са на равнище в оня миг. Все отново, младокът акцентира, че той е извлякъл много позитиви от престоя си в Левски, които ще са му от помощ отсега нататък.

Здравей, Илия! Вече сте във финалните стадии на предсезонната подготовка с Арда. Успяхте ли да свършите всичко запланувано?

Здравейте. Да, мисля че успяхме да се подготвим по най-хубавия метод за шампионата. Свършихме много работа, всичко мина доста безпрепятствено. Сега би трябвало да покажем на какво сме способни в формалните мачове.

Как е атмосферата в клуба след леко спорния минал сезон и каква ще е задачата пред вас през акцията?

Атмосферата в клуба е много добра, фокусирани сме напълно върху мачовете, които предстоят. Миналият сезон към този момент е пропуснат, значимото е да гледаме напред. Разбира се, задачата е във всеки един мач да излизаме и да се борим за победа. Ще забележим до каква степен може да ни води това и в крайното класиране.

Александър Тунчев е треньор на Арда от към месец. Какви са ти усещанията от работата с него през този интервал?

Александър Тунчев е много добър треньор и той го сподели по време на интервала си отпред на Локомотив Пловдив. Сега също всичко върви по проект и мисля, че можем да научим доста от него и можем да се развием под негово управление.

Какъв жанр на игра желае да изповядвате и харесват ли ти тренировките под негово управление?

Иска да имаме владеене на топката и да сме нападателни, когато я загубим. Иска да преобладаваме на терена. Това прави и тренировките много приятни за нас. Повечето занимания са с топка. Няма футболист, който да не харесва и избира сходен вид тренировки.

Доста треньори се смениха в Арда за последните 12 месеца. Колко мъчно беше за вас, футболистите, да се нагаждате?

Със сигурност непрекъснатата промяна на треньори оказва някакво въздействие, в никакъв случай не е елементарно за играчите. Въпреки всичко ние сме експерти и се опитваме да се напасваме към другите условия на всеки нов треньор допустимо най-бързо, с цел да се представяме добре в срещите.

В отбора сте се събрали доста млади българи, само че с напредването на времето натрупахте опит. Ще помогне ли това за изчистване на грешките?

Разбира се, че при всеки млад състезател прави неточности. Понякога идват от пренавитост, а може би и от напрежение. Въпреки това, с всеки минал мач придобиваме от ден на ден опит и почистваме неточностите в играта си. Това важи както за всеки самостоятелно, по този начин и като колектив. Разбира се, стараем се по-късно и да не позволяваме тези неточности още веднъж в идващите дуели.

Вече една година си в Кърджали. Кое те притегли изначално да се присъединиш към клуба?

Привлече ме това, че се дава късмет главно на млади български футболисти. Беше значимо за мен да играя постоянно на този стадий от кариерата ми и се веселя, че в Кърджали се дават изискванията, с цел да се развиваш.

Ти стана значима част от Арда през миналата акция. Каква е задачата за теб през този шампионат?

Целта пред мен, както и пред всеки един от нас, е да надграждаме с всяка минала подготовка и да се развиваме допустимо най-вече. Искаме да се представяме все по-добре с всеки минал мач и да реализираме положителни резултати. Знаем, че го можем и желаеме да го покажем пред всички на терена.

3-4 години беше част от състава на Левски, като хвана и един от най-тежките интервали в клубната история. Колко беше комплицирано за един млад футболист да изпъкне в тези условия?

Да, сигурно не беше елементарно за мен, изключително като млад състезател. Феновете там са привикнали Левски единствено да побеждава и нищо друго не ги интересуваше. Оправданията не бяха одобрявани по никакъв начин задушевно. Постоянна промяна на треньори и футболисти също повлия на представянията.

Все отново, мога да извлека и много позитиви от този си престой на „ Герена “. Мисля че тъкмо в тези условия съумях да израсна и като футболист, и като темперамент и това ще ми помогне извънредно доста отсега нататък.

Имаш ли съжаления, че не съумя да се наложиш и искаш ли един ден да се върнеш на „ Герена “, с цел да се докажеш?

За нищо от предстоя си на „ Герена “ не скърбя, това беше добра подготовка за мен. Изиграх много мачове като част от един толкоз огромен клуб и съм благополучен от това си достижение. Не изключвам опцията някои ден още веднъж да облека екипа на Левски. Във футбола всичко е допустимо.

Цел ли е пред теб да намериш място в националната ни селекция в даден миг?

Мисля, че за всеки един български футболист е фантазия да облече националната фланелка. Националният тим е една голяма чест и отговорност, тъй че сигурно си го слагам като цел в даден миг. С доста труд и старание се надявам да осъществявам това свое предпочитание.

И за край, Илия – какво си пожелаваш в персонален и професионален проект до края на 2022-а година?

На първо място си поисквам да съм здрав, тъй като това е най-важното за всеки. Оттам насетне с доста работа мисля, че мога да реализира и всички триумфи, които желая.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР