На специална церемония днес бяха провъзгласени спортистите №1 на Хърватия,

...
На специална церемония днес бяха провъзгласени спортистите №1 на Хърватия,
Коментари Харесай

Спортисти №1 на Хърватия за 2022 г. – Лука Модрич и Сандра Перкович - Извън терена

На специфична гала през днешния ден бяха провъзгласени спортистите №1 на Хърватия, определени в 71-та анкета на в. " Спортни новин ", в която участваха 264 спортни публицисти от 55 хърватски редакции. Спортист №1 за 2022 година е футболистът Лука Модрич, а при дамите е определена лекотлетката Сандра Перкович.

Отбор на годината е хърватският народен тим по футбол, който завоюва бронзов орден на международното състезание в Катар и се класира за финалната четворка на елитната Лига на нациите!

Носители на специфични награди са Златко Далич, треньор на хърватския футболен тим, и Ивица Туцак, треньор на хърватския тим по водна топка.

" Тази премия значи доста за мен. Голяма чест и задоволство, още повече, че съм единственият футболист, който я получава за повторно ", сподели Лука Модрич посредством видеовръзката. Той не може персонално да одобри премията, защото е с тима си " Реал " Мадрид, който довечера ще се изправи против Барселона.

" Наградата е и индикатор, че хърватският народен тим направи страхотни неща тази година. Известно е какъв брой доста огромни спортисти има Хърватия, тъй че изборът на хърватските спортни публицисти в действителност ме прави изключително благополучен и горделив ", добави капитанът на хърватския народен тим Лука Модрич.

Сандра Перкович завоюва премията за най-хубава спортистка в Хърватия за девети път. От 2012 година тя имаше осем следващи победи в анкетата на в. " Спортни вести ", както и Яница Костелич, а в този момент към този момент е рекордьорка.

" Вече имам толкоз доста награди във витрината си, само че няма по-голяма премия от тази в края на годината, в която представяш Хърватия по целия свят, когато се прибереш вкъщи да те признаят за най-хубавият хърватски състезател. Изминалата година беше специфична за мен. Беше доста мъчно да се върна на стадиона след неприятното четвърто място на Олимпиадата в Токио през 2021 година Когато паднеш, е доста по-трудно да се върнеш, в сравнение с да продължиш да печелиш. Подготвям нещо особено за Париж, желая да отида там здрава и тогава няма от какво аз да се опасявам – дано другите да се пазят от мен ", сподели при връчване на премията Сандра Перкович.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР