Вече е ясно, че 1600 полицейски служители ще охраняват района

...
Вече е ясно, че 1600 полицейски служители ще охраняват района
Коментари Харесай

СДВР: Поетапно ще бъде спирано и възстановявано движение около Националния стадион днес

Вече е ясно, че 1600 полицейски чиновници ще охраняват региона към националния стадион " Васил Левски " през днешния ден (16 ноември) преди, по време и след мача сред България и Унгария.

Именно тогава хиляди ентусиасти от разнообразни тимове се чака да изискат оставката на Борислав Михайлов и неговия екип след следващите разочароващи резултати на националите ни.

От Столична дирекция на вътрешните работи нямат изясненост какъв брой ще са почитателите, които са недоволни от ръководството на БФС и от резултати на националите ни, които ще излязат на митинг довечера, оповестява Българска национална телевизия.

Мачът сред България и Унгария ще се играе на закрити врата, откакто от БФС изпратиха писмо до УЕФА, че има заплаха от вълнения. Това породи недоволството на почитателите. От Столична дирекция на вътрешните работи са подготвил специфични ограничения, с цел да опазят сигурността в столицата.

Този митинг е подсилен както от почитатели на Левски и ЦСКА, по този начин и от други столични тимове и клубове от цялата страна.

" Във връзка с футболната среща на Национален стадион " Васил Левски " през днешния ден ще предприемем нужните ограничения за запазване на реда в гр. София. Най-вероятно поетапно ще бъде спирано и възстановявано пътното придвижване. Около самото спортно оборудване, за естественото протичане на футболната среща, ще бъде бъде обособена зона с полицейски ленти и коли, бъдат ситуирани и полицейски чиновници ", това заяви началник-сектор “Масови мероприятия ” към Столична дирекция на вътрешните работи основен контрольор Иван Георгиев.

Той изясни, че се чакат футболни почитатели от разнообразни клубове, които имат историческа омраза.

" Все отново те се сплотяват към едно искане и цели, би следвало да загърбят своите разлики и да няма спор по време на самото събитие ", сподели инспекторът от Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му нямат информация от обществените мрежи и срещата, която са провели през вчерашния ден, за готвени провокации.

Той посочи и местата, на които ще се съберат футболните почитатели, които желаят да изразят недоволството си.

" Едното място е пред постройката на БФС, другото е на бул. " Христо и Евлоги Георгиеви " от страната на моста на дружбата и от страната на ул. Гурко ", изясни инспекторът.

Иван Георгиев изясни, че не се чака шествие или затваряне на улици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР