Получих втори шанс да погледна на живота с други очи

...
Получих втори шанс да погледна на живота с други очи
Коментари Харесай

Спасиха рибар, оцелял два дни на шамандура в Атлантическия океан

„ Получих втори късмет да погледна на живота с други очи и да стана по-добър човек “, споделя той

43-годишният риболовец Давид Соарес от Бразилия падна от риболовна лодка, прекара два дни в открития океан и бе избавен, заяви G1 Globo.

Инцидентът е станал на 25 декември, когато мъж е ловил риба покрай плажа Атафона край град Сао Жоао да Бара. В един миг Соарес падна през борда на лодката. Опитал се да се изкачи назад, само че не съумял поради мощното течение, добавя БГНЕС.

Соарес не се поддал на суматохата, свалил облеклата си, които ограничавали придвижването, и почнал да плува по течението на Атлантическия океан. „ Отне ми към четири часа, с цел да стигна до шамандурата, която маркира входа на пристанището на Асу “, споделя той. В продължение на два дни мъжът се държал вкопчен в сигналния буй, пробвайки се да оцелее.

Разтревоженото му фамилията се обърнало за помощ към локалната рибарска общественост. На идващия ден риболовци, измежду които другари на изчезналия, откриха празната му лодка. „ Много пъти си мислех, че ще замръзна до гибел, преди да дойде помощ “, споделя Соарес тревожните си мемоари. Най-накрая сутринта на 27 декември риболовците намерили мъжа. Соарес по-късно призна пред локалната Inter TV RJ, че едвам не се разплакал, когато видял какъв брой щастливи били сътрудниците му задето го намерили.

След получена здравна помощ и справяне с последствията от дехидратацията, той се върнал на работа – това станало ден, откакто бе избавен. „ Получих втори късмет да погледна на живота с други очи и да стана по-добър човек “, споделя той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР