Получаването висше образование в чужбина става все по-популярно. Много хора

...
Получаването висше образование в чужбина става все по-популярно. Много хора
Коментари Харесай

Държави по света, в които обучението в университета е безплатно

Получаването висше обучение в чужбина става все по-популярно. Много хора мечтаят за такава опция за себе си или за детето си, само че се опасяват съществено да възнамеряват такова нещо, защото в обществото има затвърден мит за несъразмерните високи разноски образованието и за живота в чужбина.

Дори информацията за съществуването на разнообразни стипендии не усъвършенства обстановката - всеки е сигурен, че стипендиите се получават единствено от отличниците.

Разказваме ви за някои държавни задгранични университети, където всеки записан студент може да учи, плащайки единствено дребна такса за регистрация.
 Снимка 607979
Източник:

Германия

Висшите образователни заведения в Германия се финансират от страната, тъй че студентите са безвъзмездни. Това се отнася както за жителите на страната, по този начин и за чужденците, записани в бакалавърски или магистърски степени. За студентите се открива семестриална такса, която варира от 60 до 400 евро на учебен срок в университетите от другите провинции.

Обучението се организира на държавния език, тъй че идващите чужденци са длъжни да потвърдят владеенето на немски език, най-малко на равнище 1C.

Трябва да се означи, че броят на безплатните стратегии на британски език се усилва годишно, в това число за бакалавърското равнище. Единствената спънка за приемане в немски университет незабавно след учебно заведение може да бъде друг интервал на образование.

Освен това има и опция за гратис обучение за една година в Studienkolleg в Германия. Това е специфичен курс на годишна подготовка за образование в университет за чужденци, в края на образованието се поставят изпити и резултатите от тях се изпращат в университета.

Животът в Германия, спрямо други европейски страни, е много на ниска цена. В взаимозависимост от съответния град, студентът може да се нуждае от от 750 до 1100 евро на месец.
 Снимка 572859
Източник:

Чехия

Висше обучение в Чешката република също е държавно, тъй че студентите не заплащат за това. Но можете да учите гратис единствено образование на държавния език, стратегиите на британски език за чужденци са платени. Владеенето на езика на минималното равнище B2 се удостоверява от изпита CCE. Можете да влезете в университетите на Чешката република незабавно след края на 11-ти клас.

Приемните изпити в университета ще би трябвало да бъдат взети на чешки език, с цел да се удостовери задоволително равнище на познания за образование в държавно висше образователно заведение.

Студентът ще може да живее в Чехия за относително малко пари 500-800 евро на месец, според от метода на живот и мястото на престояване. Тази сума включва заплащане за стая в общежитие (100-200 евро) и храна (100-150 евро).

Словакия

В Словакия безплатното обучение е допустимо единствено на държавния език, чието познаване би трябвало да бъде доказано със документ B1 или B2. Изпитът се организира 4 пъти годишно в Братислава, за присъединяване би трябвало да платите 120 евро.

Срещу такса, варираща от 500 до 6000 евро, е допустимо да се учи на британски език в обществен или частен словашки университет. Възможно е да влезете в словашки университет незабавно след учебно заведение след полагане на приемни изпити в някои дисциплини.

Разходите за живот в страната са много ниски: общежитието може да коства 60-100 евро на месец, а разноските за храна на месец ще бъдат към 100 евро.
 Снимка 497116
Източник:

Норвегия

В Норвегия образованието е гратис за всички студенти, в това число стратегии на британски език. Такива стратегии са относително малко на бакалавърско равнище, само че изборът при магистратурата е доста по-богат. Студентите са длъжни да заплащат единствено семестриална такса от 30-60 евро.

Веднага след учебно заведение да се запишете в норвежкия университет е невероятно е, належащо е да се учи минимум една година в упълномощен университет в родината си, след което записването в норвежки университет се прави съгласно междинния резултат на учебния документ и резултатите от първата година на образование в университет във вашата страна.

След довеждане докрай на бакалавърската степен можете незабавно да влезете в магистърска стратегия.

Недостатъкът на образованието в Норвегия е много високата цена на живот в страната. Студентът ще се нуждае от 900 до 1400 евро на месец за настаняване, а в Осло даже към 2000 евро.

Полша

От 2020 година висшето обучение в Полша е гратис за чужденци, в случай че са минали държавния език на равнище С1. Програмите на британски език се заплащат, разноските им варират от 2 до 4 хиляди евро годишно.

Възможно е да се запишете в безвъзмездна бакалавърска степен незабавно след дипломирането, съгласно точките на документа, само че има и университети, които практикуват приемни изпити. Животът в страната не е доста безценен: студент приблизително ще харчи 600-700 евро на месец.
 Снимка 607988
Източник:

Финландия

Както в по-голямата част от Европа, висшето обучение във Финландия е гратис за задгранични студенти, в случай че желаят да се образоват на финландски или шведски език.

При образованието си във Финландия заплащате 0 евро семестриални такси. Студентите заплащат само ниски административни такси, които разрешават безвъзмезден и безграничен достъп до университетската библиотека, компютърни лаборатории, интернет, понижения при хранене в столовата на университета и доста други. Не е належащо да купувате учебници или прочитна литература, защото може да намерите всичко в университетската библиотека.

Месечно са Ви нужни приблизително сред 500 и 800 евро според от метода ви на живот и града, в който следвате. Като студент във Финландия имате право да работите през цялата година.

Аржентина

Рядко се загатва приемането на висше обучение в Аржентина, обаче, тази държава предоставя на всички чужденци опция да учат в бакалавърска степен гратис, в това число и в стратегии на британски език. За стратегии, които са единствено на испански език, ще ви е нужен езиков документ, с цел да потвърдите равнището си на познания.

Таксите за магистърските стратегии в аржентинските университети се колебае в диапазона от 260-350 евро на месец. Приемът на студенти се прави във всеки университет по друг метод.

Някои университети се задоволяват с апостилиран документ за приблизително обучение, в други е належащо да се положат спомагателни изпити, потвърждаващи равнището на обучение.

Специфичните условия би трябвало да бъдат изяснени непосредствено в приемната комисия на университета. Аржентина не е напълно обичаен вид за пътешестване за образование, само че спрямо европейските страни разноските за живот там са много ниски, студентът приблизително ще се нуждае от 2,5 до 4 хиляди евро годишно, също така топлият климат и доста празненства са обезпечени.
 Снимка 377719
Източник:

Исландия

Висшето обучение в Исландия е гратис на всеки език за всички студенти, те са длъжни да заплащат единствено регистрационна такса от 100-250 евро. За страдание, невероятно е да се влезе в бакалавърска степен в Исландия незабавно след учебно заведение - в него учениците остават до 20-годишна възраст, тъй че претендент въпреки това би трябвало да учи в продължение на две години във упълномощен университет.

След това документите могат да бъдат подадени в исландски университет, който организира подбора въз основа на оценките в документа и резултатите от първата година на образование в междинния университет. Приемът в магистърска стратегия в Исландия е вероятен незабавно след довеждане докрай на бакалавърската степен.

Исландия е дребна страна с стеснен брой университети, тъй че в нея няма толкоз доста стратегии на британски език, главният брой бакалавърски стратегии се организират на исландски. Има положителни бакалавърски стратегии на британски език в интернационалната педагогика.

Стандартът на живот и надлежно цените в страната са много високи, тъй че студентът ще се нуждае от към 1200 евро на месец.
 Снимка 242162
Източник:

Бразилия

В държавните висши образователни заведения в Бразилия образованието е гратис за всички студенти, в това число задгранични студенти. Обучението се организира на португалски език, чието познаване на равнище С1 би трябвало да бъде доказано със документ.

За да се запишете в университета за бакалавърска степен, би трябвало да преминете приемен изпит на португалски език, който включва въпроси по разнообразни предмети от образователната стратегия.

В края на бакалавърската степен всеки чужденец може да кандидатства за бразилско поданство, защото по това време той ще е имал четири години законно престояване в страната.

Разходите за живот в страната са по-ниски от европейските, само че през последните години изискванията на живот в огромните градове се усъвършенстваха доста, надлежно цените също започнаха да порастват, а в този момент студентът може да се нуждае от 600-900 евро на месец, според от метода на живот и съответния град.

Люксембург

Малкият Люксембург има единствено един прочут университет, само че всеки може да учи в него гратис, в това число и чужденците. Студентите би трябвало да платят регистрационна такса от към 400 евро за 1-ви и 2-ри учебен срок, а по-късно 200 евро за всеки идващ учебен срок.

В Люксембург има три публични езика: френски, немски и люксембургски, тъй че университетът има стратегии на два или три езика, които са идеални за тези, които желаят да станат полиглоти. На бакалавърско и магистърско равнище има и няколко стратегии на британски език.

За да влезете в локален университет, би трябвало да преминете през онлайн процедурата за държавно признание на документа за вашето обучение. Ако нещо се обърка, има алтернатива да преминете приемните изпити или да учите в университета на вашата страна за една година. Животът в Люксембург е безценен, студентът ще се нуждае от 800-1200 евро на месец, само че има доста печеливши предложения и отстъпки за студентите.
 Снимка 373374
Източник:

Турция

Безплатно за всички в Турция е висшето обучение на държавния език. Студентите би трябвало да заплащат единствено семестриална такса от 200 до 400 евро годишно. Програмите по британски език в страната се заплащат, междинната цена за образование на британски език е 600-2500 евро годишно.

За допускане до бакалавърска степен нормално е задоволителен документ за приблизително обучение, само че в някои университети се организират спомагателни приемни изпити.

За да учите в магистърска стратегия, се нуждаете от езиков документ и бакалавърска степен. Животът в Турция е много на ниска цена, студентът може да покрие всичките си разноски със сума в размер на 550-700 евро на месец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР