Получаваме много добри оценки за работата си от европейските лидери.

...
Получаваме много добри оценки за работата си от европейските лидери.
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Налагаше ни се не веднъж да водим тежки дебати и да гасим моментни пожари

Получаваме доста положителни оценки за работата си от европейските водачи. Добрите ни триумфи се дължат на нашата войска от специалисти. Това сподели министърът за Българското европредседателство Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила в предаването „ Офанзива “ по Канал 3.

„ В началото малко ни подценяваха и не имаха вяра, че ще се оправим толкоз добре “, призна тя.

„ Налагаше ни се не един път да водим тежки диспути и да гасим моментни пожари. Пожарът тлее, тъй като не може да се откри решение по тематиката с миграцията. Сега ние имаме късмет да намерим решение на този проблем. Показахме, че можем да сме мост, да сме търпелив сътрудник, успяхме да върнем в Европейски Съюз тематиката за Западните Балкани. Това е тематика, която до преди година не стоеше на дневен ред. Предложихме един явен проект за редица проблеми “, акцентира министърът за Българското европредседателство.

Павлова напомни, че Балканите постоянно са били обект на засилен геополитически интерес. „ Винаги са правени опити за налагане на несъмнено въздействие в района. Тази теза използвахме, с цел да убедим политиците, които не желаеха да се вслушат “, разкри тя. „ Ако Сърбия и Косово сами не осъзнаят, че всичко, което вършим за тях е неповторим късмет или не намерят способи да решат проблемите между тях, това обрича и двете страни на неспособност от евроатлантическо бъдеще. Това ще засегне жителите им “, предизвести Лиляна Павлова.

„ Ние би трябвало да покажем на жителите в района какво им предлагаме. В анекса, който приготвяме ще се даде пътна карта за свързаността на района. Защо нашият район да не стане Силиконовата котловина на Балканите? Проектите са в огромен мащаб. Предвидени са 30 милиарда евро за тази цел “, сподели Павлова.

„ Един значим акцент в председателството ни е да няма разлики в качеството на храните за нас. Ние не сме второ качество европейци. Стоките и храните, които се създават за нас не би трябвало да са с друго качество. Ще се опитаме да приемем специфичен правилник по тази тематика “, увери Лиляна Павлова.

„ Все още няма публично решение на държавното управление. Винаги сме казвали, че когато един българин взема позиция в европейските институции, това за нас е горделивост и постоянно го поддържаме. Личното ми мнение в тази ситуация е, че Ивайло Калфин е експерт, с изключение на умел политик, тъй че би бил един заслужен началник и общоприет шеф на тази служба”, сподели Павлова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР