Получавам критики от засегнати по повод поста ми за гласуването

...
Получавам критики от засегнати по повод поста ми за гласуването
Коментари Харесай

За малко кръгът Пловдив щеше да има президент и кмет на София с еднакво мнение чий е Крим

Получавам рецензии от наранени във връзка поста ми за гласуването от “Синя София ” на втори тур. Познат – знаейки фамилната ми история – ми се обажда да ми каже, че не може да ме разбере. Наистина, не би трябвало да упрекваме значителен брой хора, които не можаха да гласоподават – в техните усещания – за Държавна сигурност.

Затова първо, опрощение на засегнатите – разбирам техния избор. Не съм сигурен обаче, че мога да схвана и оправдая имащи се за “сини ” или “десни ”, които гласоподаваха за Григорова – с цел да “накажат ”. Тук свършва моята приемливост, тъй като такова историческо късогледство е непростимо.
Да, свидни са жертвите на Държавна сигурност, само че България ми е по-свидна пред вероятността да е освен на Държавна сигурност, само че и на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).
Всъщност, в този момент забелязах, че опорка на статуквото е станало да иронизират рецензиите против техните лица и дейности с Путин. Кажеш нещо – “да, да, Путин стои зад това. ”
Помислете за приликите сред 2016 и 2023 година
2016
(1) Българска социалистическа партия издига за претендент президент незнайния Радев, спуснат от Гергов и определен от Решетников. Почетният съветски консул е обезпечил избирането на Корнелия за началник на Българска социалистическа партия и тя не може да му откаже. Малцина в действителност знаят, че освен в Българска социалистическа партия, а и в Техноимпекс е катапултирана от Гергов, откъдето стартира нейната трудова кариера. Решетников декларира, че разчита на ГЕРБ в България.
(2) Борисов чака до последния миг, с цел да издигне неизбираемата Цецка Цачева и даде писта на Радев, с цел да може да бъде определен. За задачата отхвърля да номинира за втори мандат настоящия президент Плевнелиев, който и до ден сегашен ненавижда Радев – първо като човек лишил му втория мандат и по-късно всичко друго.
(3) Радев е определен и работи добре с Корнелия до разрива й с Гергов – Радев става лице на проруския Пловдивски кръг на Гергов, наред с Цацаров, Копринков, пловдивските кметове на ГЕРБ, Слави Трифонов и други Всички планове към Радев са инспирирани от този кръг на гърба на Българска социалистическа партия София, АБВ на Първанов и Румен Петков и други русофилски организации под общия бранд “Левицата ”. А ББ е държан непрекъснато в рецензия от Радев, с цел да го държат в русофилската линия. Затова и единствената изчезнала рецензия на Радев към Борисов е за … Турски поток.
2023
(1) Появява се ново лице за кмет на София Ваня Григорова, издигната от Левицата. Клипът й – необятно и дълго отразяван в най-гледано време по медиите е сниман в ЦУМ, благосъстоятелност на Гергов. Зад Ваня е цялата съпротива на Корнелия, която поради присъединяване на Българска социалистическа партия София в нея не може да спре кандидатурата. Но бави утвърждението с близо месец, добре разбираща концепцията за основаване на разположение – втори център на русофилското ляво. И помнейки случая Радев.
Междувременно Борисов – макар страхотния скандал с Панаира – включва варненския кмет за договорка с панаира в услуга на Гергов и избира да потуши обществените вреди, като нарочва за казуса пловдивския кмет Зико. Разчитайки на Гергов за задоволителна поддръжка на ново лице. А Българска социалистическа партия прави исторически най-ниския си резултат в Пловдив, поради поддръжката на новия кмет на ГЕРБ.
Тук идва и машинацията с машините за гласоподаване – отчетът на ДАНС е квалифициран от назначението на ГЕРБ там, сякаш при отсъствието на радевия началник на ДАНС. Целта – ББ знае, че губи София, само че желае задоволително места в съвета, с цел да блокира посредством покупко-продажби за болшинството следствия против 18 годишното кметуване на ГЕРБ. Сега на процедура, ПП-ДБ-СС може да направи коалиция единствено с Българска социалистическа партия, с цел да заобиколи ГЕРБ, само че там листата е редена от… Левицата на Гергов.
(2) Борисов, както през 2016 г бави до последно претендента на ГЕРБ за кмет. И когато всички чакат това да е Георги Георгиев, който месеци върви по медиите – номинацията е на неизбираемия Хекимян, който прави акция като в небрано лозе и остава трети. А Борисов сякаш на смешка или ядосан приканва да се гласоподава за Григорова на втори тур. За Григорова е и Има Такъв Народ на Трифонов (а Тошко поде аферата с машинния избор при Волгина) и Възраждане, следено от ГЕРБ, немалка част от самия ГЕРБ, даже част от Синя София, гравитираща към Борисов.
(3) Резултатът е избор на Ваня, само че за малко. Малкото е въпреки всичко стартирането на машините на втория тур – а с тях гласоподават 80% от избралите Васил и е сложна инвалидацията. Въпреки ромските квартали, припознали Хекимян на първи тур, които в този момент припознаха Григорова.
При всички случаи, в случай че беше останала хартията – Ваня евентуално щеше да завоюва, както опитва в този момент през Върховен административен съд.
Но за малко кръгът Пловдив щеше да има президент и кмет на София.
С еднообразно мнение чий е Крим.
Вероятно тези 55 хиляди гласа повече за Васил на втори тур са на тези, които видяха клопката. Другите не престават да гледат обратно с Червената стена начело.

Коментарът е оповестен във фейсбук профила на Евгений Кънев. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР