Полският премиер Матеуш Моравецки заяви тази вечер пред Polsat News,

...
Полският премиер Матеуш Моравецки заяви тази вечер пред Polsat News,
Коментари Харесай

Полша спря да доставя оръжие на Украйна frognews.bg

Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи довечера пред Polsat News, че Варшава е спряла да доставя оръжия на Киев, защото интензивно се въоръжава. " не може украинските олигарси да ръководят пазара на зърно в Полша ", съобщи Моравецки.
„ Полша може да разшири листата със артикули, неразрешени за импорт от Украйна, в случай че Киев ескалира спора “, сподели пък полският президент Дуда. Също по време на речта си в Организация на обединените нации Дуда прикани Зеленски да не не помни какво прави Полша за страната му. „ Би било добре Украйна да помни, че получава помощ от нас и че ние сме директна страна и за Украйна “, сподели той. В речта си Дуда съпостави Украйна с удавник: ”Украйна се държи като удавник, хваща се за всичко, само че ние, помагайки й, имаме право да се защитим.

 

Кшищоф Босак, член на полския сейм, пресметна, че страната му е дала 101 млрд злоти (22 млрд евро) на Украйна и отиде пред украинското посолство във Варшва с цел да изиска сметката.

 

Полша няма да се съгласи с присъединението на Украйна към Европейски Съюз, в случай че казусът с износа на зърно не бъде решен, оповестява TVN24, базирайки се на изказване на полския министър на земеделието Роберт Телус. „ Ако не създадем тези принадлежности през днешния ден, Полша несъмнено няма да се съгласи с присъединението на Украйна (към Европейския съюз). Когато Полша се причисли към Европейския съюз, ние трябваше да осъществим изискванията. И тези условия ни бяха наложени доста сурово. И би трябвало да сложим условия на Украйна “, сподели министърът. Той добави, че украинското земеделие е съперник на полското и по тази причина казусът със зърното би трябвало да бъде решен преди Украйна да се причисли към Европейски Съюз: „ На основата, на която съществува сега, полското земеделие в никакъв случай няма да победи украинското земеделие. Там има няколкостотин хиляди ферми. Това е напълно друг тип земеделие, по тази причина нашата позиция е толкоз мощна. “

 

„ Тревожно е да забележим по какъв начин някои от нашите другари в Европа подкопават солидарността и основават политически спектакъл, правейки трилър от доставките на зърно “, сподели президентът на Украйна Зеленски от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации сесия.

 

Почти незабавно украинският дипломат във Варшава Василий Зварич беше „ незабавно “ извикан в полското външно министерство, където заместник-министърът на външните работи Павел Яблонски му съобщи „ решителния митинг на полската страна по отношение на формулировката, изказана от президента Зеленски на генералната среща на Организация на обединените нации заседание. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР