Полският премиер Доналд Туск отново призова снощи председателя на Камарата

...
Полският премиер Доналд Туск отново призова снощи председателя на Камарата
Коментари Харесай

Туск поднови призива си до Камарата на представителите на САЩ да гласуват помощта за Украйна

Полският министър председател Доналд Туск още веднъж прикани нощес ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати да предложи за гласоподаване незабавно нужния пакет помощ в размер на 60 милиарда $ за Украйна, съобщи полската новинарска организация ПАП.

Пакетът, който към този момент е признат от Сената, остава в Камарата на представителите и ръководителят Майк Джонсън отхвърля да го даде за гласоподаване макар забележимата поддръжка за проектозакона в долната камара на Конгреса на Съединени американски щати. 

Джонсън, представител на Републиканската партия, упорства да не бъде „ притискан “ да утвърди пакета от задгранична помощ в размер на 95,3 милиарда $ за Украйна, Израел и Тайван, от които за Киев са планувани 60 млрд. 

„ Погледнете Одеса, председателю Джонсън “, написа Туск на британски език в обществената мрежа „ Екс “. „ От какъв брой още причини се нуждаете, с цел да вземете решение? “, добави той. 

В петък съветските сили нанесоха ракетен удар по украинския пристанищен град Одеса, поразявайки гражданската инфраструктура. По последни данни броят на починалите при удара е достигнал 21 души, до момента в който 70 са ранени, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР