Полският министър-председател Матеуш Моравецки разкритикува амбивалентната според него позиция на

...
Полският министър-председател Матеуш Моравецки разкритикува амбивалентната според него позиция на
Коментари Харесай

Полша е бясна на ФРГ, критикува я за нежелание да дава тежко оръжие на Украйна

Полският министър-председател Матеуш Моравецки разкритикува амбивалентната съгласно него позиция на немския канцлер Олаф Шолц, който е запазен във връзка с доставката на тежки оръжия за Украйна.

Както сподели ръководителят на полското държавно управление на брифинг в четвъртък, „ Полша доставя на Украйна доста отбранителни оръжия “ и „ Германия заема двойствена позиция тук “.

" Ще приказвам с канцлера Шолц и ще го убедя, че това е повратна точка в историята на Европа и света. Ще го убедя, че би трябвало да действаме дружно, с цел да запазим свободата, да увеличим възможностите за връщане на мира и сигурността ", сподели Моравецки.

" Това връщане на сигурността би трябвало да значи уверено отменяне на съветския газ, нефт и въглища. Полша има най-радикалния проект спрямо други страни, които също купуват съветски въглеводороди ", сподели той.

„ Трябва също по този начин да наблегнете значимостта на доставките на оръжие за Украйна. За да се отбраните, би трябвало да имате нещо. Следователно е значимо да трансферирате снаряди, тежки оръжия ", счита полският министър председател.

" Двойствената позиция на Германия сигурно не оказва помощ. Тази позиция е извънредно сложна и аз ще се опитам да се свържа с канцлера Шолц допустимо най-скоро за смяна в метода ", приключи той.

Във вторник, след видеоконференция с присъединяване на западни водачи, Шолц сподели, че личните запаси на немските въоръжени сили във връзка с доставките на оръжия за Украйна са значително изчерпани, само че Киев може да ги закупи от немските отбранителни концерни, които по-късно ще бъдат обезщетени.

Междувременно немският външен министър Аналена Бербок сподели по-рано, че Киев се нуждае от тежки оръжия и че в този момент не е моментът за извинения по този въпрос.

На 26 февруари немското държавно управление утвърди доставките на оръжие за Украйна. Берлин реши да изпрати 1000 противотанкови оръжия и 500 портативни системи за противовъздушна защита Стингър (ПЗРК) на управляващите в Киев.

По-рано същия ден се появи информация, че Германия е разрешила на Холандия и Естония да изпращат остарели оръжия немско произвеждане в Украйна. На 2 март стана известно, че оръжията, обещани от Берлин на Киев, са предадени на Украйна.

На 14 март немските управляващи оповестиха, че с цел да избегнат спомагателни опасности, са решили да не дават повече информация за доставките на оръжие на украинска територия.

На 23 март организацията ДПА заяви, базирайки се на източници, че Германия има намерение да даде на Украйна 2000 ръчни гранатомета от запасите на Бундесвера. На 25 март стана известно, че от Германия в Украйна са доставени 1500 ПЗРК " Стрела ", 100 картечници MG3 и 8 милиона патрони за огнестрелно оръжие. Киев също по този начин има намерение да закупи 35 бойни машини на пехотата Marder от немския защитителен тръст Rheinmetall.

Превод: СМ

ВАЖНО!!!!

Редакцията на и ПогледТВ

осведоми, че провежда посредством Клубовете „ Приятели на “ по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР