Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак обяви доставката на американски

...
Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак обяви доставката на американски
Коментари Харесай

Полша получава американски дронове „Reaper“

Полският министър на защитата Мариуш Блашчак разгласи доставката на американски безпилотни апарати „ Reaper “ за страната, написа полският „ Interia “. Дроновете ще патрулират по източните граници, което съгласно министъра е доста значимо както за Варшава, по този начин и за НАТО като цяло, съобщи БГНЕС. Полските „ Reaper “ обаче няма да се употребяват за бойни дейности.

Договорът за доставка на БПЛА „ MQ-9A Reaper “ за полската войска беше подписан през октомври предходната година с техния производител „ General Atomics “ на стойност 70,6 млн. $. Според Полската организация по въоръженията получените „ Reaper “ към този момент са подготвени да извършват предоставените им задания.

Това е краткотрайно решение, до момента в който Полша получи по-модерни дронове, като да вземем за пример „ MQ-9B Reaper “ на същия производител.

„ MQ-9A Reaper “ е дрон, който може да работи дълго време на междинна височина. Според производителя времето за полет е към 24 часа на височина 15 километра. Размахът на крилата му е величествен - 20 метра. Размерите на машината ѝ разрешават да носи сериозен товар с тегло до 1360 кг. 

Основната му функционалност е да прави разузнаване, като употребява лични и патентовани електронни системи като радар Lynx II, лазерни датчици и проектори. Но „ MQ-9A Reaper “ може да бъде оборудван и с оръжия, като да вземем за пример управляеми ракети " въздух-земя " AGM-114 " Hellfire " или лазерно управляеми бомби GBU-12.

Въпреки размерите и тежестта си този дрон може да развива скорост от 460-480 км/ч. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР