Полските власти започнаха да предават на украинските власти мъже на

...
Полските власти започнаха да предават на украинските власти мъже на
Коментари Харесай

Киев си иска от Европа мъжете, напуснали Украйна. Полша започна да ги екстрадира

Полските управляващи започнаха да предават на украинските управляващи мъже на военна възраст, напуснали нелегално Украйна след 24 февруари 2022 година Полша и други страни от Европейски Съюз може да бъдат залети от украински претенции за връщането в Украйна на мъжете на мобилизационна възраст, напуснали страната си благодарение на подкупи, добавя изданието.Това оповестява вестник Rzeczpospolita, представен от ТАСС.

Според изданието Полша, въз основа на съглашение с Украйна, към този момент е екстрадирала жители на страната, които се занимават с прекачване на незаконни мигранти в Европа. 

Според полската гранична защита след 24 февруари 2022 година в Полша са влезнали към 2,87 млн. украински жители на възраст от 18 до 60 години. През последната година и половина около 2,8 млн. души са се завърнали.

Според Rzeczpospolita след прекосяване на полско-украинската граница към 80 хиляди украинци могат да изпаднат от регистъра. „ Това е забележителен брой за Украйна, тъй като тези хора могат да бъдат мобилизирани и да укрепят редиците на нашите въоръжени сили, като по този метод укрепят нашата защита и сигурност “, цитира вестникът представителя на президента на Украйна в Радата Фьодор Вениславски, който е член на парламентарната комисия по национална сигурност, защита и разузнаване.

Според него украинската прокуратура може благодарение на интернационалните заповеди за арест да стартира гонене на украински жители в чужбина, напуснали страната или благодарение на подкупи на гранична защита, или през по този начин наречената зелена граница, където оперират медиаторите.

На 24 февруари 2022 година в Украйна беше оповестена обща готовност, която непрестанно се удължава, а управляващите в страната вършат всичко допустимо мъжете във военна възраст да не могат да избягат от работа. По-специално им е неразрешено да пътуват в чужбина, а призовките се издават в държавни институции, по улиците, на всевъзможни многолюдни места. Според украинските медии доста мъже не напущат домовете си с месеци, с цел да не попаднат в зоната на военни дейности.

Мобилизацията към този момент докара до голям брой кавги. В медиите постоянно се появяват истории за това по какъв начин военните комисари употребяват мощ против жители при връчване на призовки, по какъв начин хора, негодни за работа по здравословни аргументи, попадат под готовност, както и за това по какъв начин депутати и чиновници я заобикалят и пращат синовете си в чужбина. На фона на публичното неодобрение президентът на Украйна демонстративно уволни всички районни военни комисари, показва ТАСС.

Както съобщи предходната седмица Дейвид Арахамия, началник на парламентарната секта на пропрезидентската партия „ Слуга на народа “ Давид Арахамия, украинските управляващи може да се извърнат към други страни за изгонване на лица, подлежащи на военна работа, които са напуснали Украйна с подправени удостоверения на невалидност за работа по здравословни аргументи. 

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че страната ще бъде направена инспекция на  издаването на удостоверения за невалидност за военна работа след 24 февруари 2022 година Освен това ще се преразгледа системата за установяване на годността за работа, с цел да се дадат повече благоприятни условия на командирите да включват военнослужещи в осъществяването на дилемите и да се изключат операциите с понятието лимитирана валидност.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР