Полските разузнавателни служби са подслушвали телефонните разговори на Матеуш Моравецки

...
Полските разузнавателни служби са подслушвали телефонните разговори на Матеуш Моравецки
Коментари Харесай

Полските разузнавателни служби са подслушвали премиера и още 29 политици с шпионския софтуер Pegasus

Полските разследващи служби са подслушвали телефонните диалози на Матеуш Моравецки от „ Право и правдивост “, когато е бил министър-председател (2017-2023 г.). Това заяви радиостанцията RMF FM, базирайки се на лично следствие.

Според медията разследващите служби, които по това време са били следени от министъра на вътрешните работи Мариуш Камински, са открили наблюдаване на 30 партийни политици, в това число ръководителя на държавното управление. Телефонните диалози на Моравецки са били подслушвани с израелския шпионски програмен продукт Pegasus, като сътрудниците са се интересували от парцелите му.

Камински на своята страница в обществената мрежа Х отхвърли обвиняванията за наблюдаване и назова резултатите от следствието на радиостанцията небивалица. На 26 януари Bloomberg заяви решението на полския парламент да проверява хипотетичното потребление на шпионски програмен продукт от бившето държавно управление. Законодателите утвърдиха състава на комисията, която би трябвало да се занимава с това. Председателят на комисията Магдалена Срока сподели, че Камински ще бъде свикан да даде показания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР