Полската гранична служба е използвала водни оръдия и сълзотворен газ,

...
Полската гранична служба е използвала водни оръдия и сълзотворен газ,
Коментари Харесай

Полша използва водни оръдия и сълзотворен газ на границата с Беларус |

Полската гранична работа е употребила водни оръдия и сълзотворен газ, с цел да разпръсне До действията се е стигнало след ескалация на обстановката в региона. Мигранти са замеряли чиновниците на полицията на пункта в Брузги с камъни и други предмети. 

От полското министерство на защитата настояват, че бежанците са били въоръжени с гранати, дадени им от беларуските служби.

Today`s attack is being conducted under the strict supervision of the officials of the????????Belarusian services.
— Poland MOD???????? (@Poland_MOD)

От ведомството показват още, че полските сили на реда са били принудени да употребяват сълзотворен газ, с цел да се оправят с агресивното държание на мигрантите. 

Kuźnica: The migrants attacked our soldiers and officers with stones and are trying to destroy the fence and get to Poland. Our services used tear gas to stifle the aggression of migrants
— Poland MOD???????? (@Poland_MOD)

По време на акцията е потърпевш и един от полските чиновници по сигурността. Той е бил откаран в болница, написа в Twitter полската гранична работа. 

Koczujący przy przejściu granicznym w Bruzgach po stronie białoruskiej????????, od ok. godziny atakują polskie służby.Wobec agresywnych cudzoziemców użyto armatek wodnych.
— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna)

От дни хиляди мигранти са блокирани на границата сред Полша и Беларус при температури, клонящи към нулата., а броят на опитите да преминат нелегално през страната продължава да пораства. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР