Полска крава, почитана като икона на свободата в страната заради

...
Полска крава, почитана като икона на свободата в страната заради
Коментари Харесай

Шок! Крава, която избяга от кланица, бе заловена и почина от стрес

Полска крава, почитана като икона на свободата в страната поради трагичното й бягство от заколение при започване на годината, е умряла от стрес, откакто е била хваната още веднъж.
Кравата от френската порода „ Лимузин “ е била хваната в четвъртък покрай полско село и е била натоварена на камион, само че умряла по време на превозването й, осведоми Associated Press.
Бягството й, което е станало на 23 януари, притегли вниманието в международен мащаб, откакто полският уеб страница Wiadomosci писа за него през този месец.
Работници водели кравата към камион, който щял да я откара в касапница в Южна Полша, наоколо до езерото Ниса. Кравата обаче съумяла да избяга, отнасяйки желязна ограда и чупейки ръката на един от служащите, съгласно BBC.

След това тя скача във водата и доплува до остров в средата на езерото. Там тя съумява да избегне повторното си залавяне в продължение на седмици.
Сред почитателите й бе и полският политик Павел Кукиз, който съобщи пред Sky News: “Ако всички жители демонстрираха такава решителност като тази крава, Полша щеше да е една доста по-процъфтяваща страна.”
За повторното й залавяне в последна сметка са били нужни петима души и три дози упойващо вещество.
Това не е единствената крава дезертьор в Полша напоследък. В началото на годината локалните медии осведомиха за крава, която избягала от плантация през есента и няколко месеца по-късно се включила към стадо диви бизони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР