Полша заплаши да наложи вето на евробюджета и средствата за

...
Полша заплаши да наложи вето на евробюджета и средствата за
Коментари Харесай

Полша заклейми изнудването на ЕС, заплаши да наложи вето върху евробюджета

Полша заплаши да наложи несъгласие на евробюджета и средствата за възобновяване от ковид като част от разногласието с Брюксел за демократичните стандарти в централноевропейската страна, предават международните информационни организации.

"Ще има несъгласие ", предизвести вицепремиерът Ярослав Качински пред Gazeta Polska Codziennie.
"Ако заканите и изнудването продължат, ние твърдо ще защитим главните ползи на Полша ", закани се водачът на ръководещата партия "Право и правдивост ".

"По този метод ние ще действаме против всеки, който се пробва да ни изнудва. Ще го повторя отново, тъй като към този момент го споделих, ние сме на вярната страна на историята ", сподели още Качински. Според него тези, които желаят да лишават суверенитета на Полша и да наложат фантазията си върху полския народ, са на път да се провалят.

"Няма да позволим да ни тероризират с пари ", добави полският политик.

Миналия месец Европейският съюз разкритикува Полша и Унгария в първия отчет за демократичните стандарти в блока, фокусирайки се съответно върху казуса с независимостта на съда. В отчета се показва, че полските промени са нараснали въздействието на изпълнителната и законодателната власт в правосъдната власт и затова отслабват независимостта на съда.

Полското държавно управление твърди, че промените са за битка с корупцията и унищожаване на остатъците от комунизма в правосъдната власт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР