Полша възнамерява да експулсира 45 руски дипломати за дейности, които

...
Полша възнамерява да експулсира 45 руски дипломати за дейности, които
Коментари Харесай

Onet.pl: Полша планира да експулсира 45 руски дипломати заради шпионаж



Полша има намерение да експулсира 45 съветски дипломати за действия, които са " противоречащи на Виенската спогодба " и несъвместими със статута на посланик, което на езика на дипломацията значи " шпионаж ",, цитирайки неназовани държавни източници.

Според Onet тази информация е била доказана от представителя на министъра за съгласуваност на специфичните служби Станислав Жарин, който заяви, че Агенцията за вътрешна сигурност е подготвила лист с 45 души от дипломатическите кръгове, които работят за съветските разследващи служби.

Според добре осведомени източници на Onet Сергей Андреев, дипломат на Руската федерация в Полша, е бил незабавно извикан в седалището на Министерството на външните работи по този въпрос в сряда сутринта.

Списъкът на съветските дипломати, които съгласно полските управляващи са правили действия на полска територия, несъвместими с Виенската спогодба за дипломатическите връзки, включва към 40 имена. Сред тях са и чиновници на съветското посолство във Варшава.

Водещият полски уеб портал добавя, че тази информация би трябвало да бъде оповестена от Министерството на външните работи в сряда следобяд.

Информацията на Onet към момента не е доказана публично от полски държавни чиновници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР