Полша отчете днес рекордните 27 143-ма нови заразени с коронавирус

...
Полша отчете днес рекордните 27 143-ма нови заразени с коронавирус
Коментари Харесай

И Полша върви към въвеждане на национална карантина

Полша регистрира през днешния ден рекордните 27 143-ма нови инфектирани с ковид - ниво, близо до прага, след който държавното управление сподели, че може да наложи национална карантина, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера кабинетът разгласи нови ограничавания за преодоляване на епидемията и предизвести, че ще вкара цялостна карантина, в случай че броят на инфектираните продължи да пораства.

Властите дефинираха предел от 29 до 30 хиляди нови случая приблизително дневно в течение на седмица, сподели пред полското публично Радио 1 държавният представител Пьотър Мюлер.

През последното денонощие в Полша са регистрирани 367 смъртни случая, свързани с ковид.

Здравното министерство заяви, че сега 19 114 пациенти с Ковид-19 са настанени в болница, като 1615 са включени към апарати за изкуствено дишане. Болниците разполагат общо с 28 010 свободни кревати и 2144 респиратори.

От неделя множеството магазини в комерсиалните центрове, театрите, музеите, галериите и кината в Полша ще бъдат затворени. От понеделник към отдалечена форма на образование ще преминат към този момент всички възпитаници. Хотелите ще обслужват единствено бизнес клиенти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР