Полша иска да ваксинира срещу Covid-19 всички желаещи пълнолетни граждани

...
Полша иска да ваксинира срещу Covid-19 всички желаещи пълнолетни граждани
Коментари Харесай

Полша иска да ваксинира всички желаещи пълнолетни граждани до края на август

Полша желае да имунизира против Covid-19 всички искащи пълнолетни жители до края на август, съобщи през днешния ден на конференция министър председателят Матеуш Моравецки, представен от ДПА.

През първото тримесечие на годината незадоволителните количества ваксини бяха съществена спънка пред имунизационната акция. С напредването ѝ Полша ще би трябвало да се концентрира върху разпределянето на предстоящите огромни доставки на ваксини, сподели министър председателят.

Само през април Полша ще получи минимум 5 милиона дози ваксини, а броят на доставените ваксини може да доближи и 7 милиона дози, сподели началникът на канцеларията на премиера и министър без портфейл Михал Дворчик, в чийто сектор влиза организацията на имунизационната акция.

Постепенно броят на местата за имунизация ще бъде повишен и в акцията ще бъдат включени аптеките, пунктове за имунизиране на хората в колите им, както и огромните компании.

Досега в Полша са сложени близо 6 милиона дози ваксини. Около 4 милиона души са имунизираните, от които 2 милиона към този момент и с двете дози, отбелязва Българска телеграфна агенция.

От началото на пандемията страната е записала 2,29 милиона случая на ковид и близо 52 400 умряли от причиняваното от инфекцията заболяване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР