- Полша и Литва обявиха извънредно положение по границите си

...
- Полша и Литва обявиха извънредно положение по границите си
Коментари Харесай

Мигрантската криза на външните граници на Европейския съюз - в центъра на международните събития от седмицата

- Полша и Литва оповестиха изключително състояние по границите си с Беларус тази седмица поради продължаващата рецесия с напора на мигранти към Европейския съюз . Очаква се Евросъюзът да наложи нови наказания на Минск . А беларуският президент Александър Лукашенко заплаши с контрамерки, измежду които прекъсването на преноса на газ за Европа през страната му. 
- Политическа неустойчивост в Северна Македония - не мина вотът на съмнение против държавното управление на Зоран Заев , а оповестената от него оставка по-рано този месец беше отсрочена за неопределен срок.
- След посещаване в Босна и Херцеговина на американския делегат за Западните Балкани сръбският член на Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик  съобщи, че не си коства да се пожертва мирът поради никакви политически цели.
- Инфлацията в Европа ще продължи да пораства , предизвестиха от Европейската комисия. А Европейският съд удостовери наложената на " Google " санкция от 2 милиарда и 420 милиона евро .
- Призив за поддръжка за бедните страни в битката против климатичните промени   на срещата на Организация на обединените нации за климата в Глазгоу
- Започна карнавалният сезон в Германия
- Четирима астронавти се завърнаха от Международната галактическа станция , а други четирима сполучливо дойдоха в орбиталната лаборатория. 
Цялото резюме чуйте на интернационалните вести от седмицата чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР