Полша днес съобщи за най-високия си еднодневен брой свързани с

...
Полша днес съобщи за най-високия си еднодневен брой свързани с
Коментари Харесай

653 починали с Covid в Полша за ден, в Унгария - 302

Полша през днешния ден заяви за най-високия си еднодневен брой свързани с Covid-19 смъртни случаи от началото на годината измежду растяща паника, че здравната ѝ система се пропуква под напора на третата вълна от пандемията, съобщи " Ройтерс ".

Днес в Полша са регистрирани 653 умряли и 32 874 новозаразени.

След медийни известия, че студенти по медицина са извикани да запълнят дефицита на болничен личен състав, а получил инсулт пациент е бил закаран в болница в багажника на кола, заместник-министърът на опазването на здравето Валдемар Краска се опита да успокои поляците, че здравната система ще се оправи с предизвикването.

" Положението е под надзор, само че е доста съществено. Увеличаваме броя на леглата в непрекъснатите и краткотрайните лечебни заведения ", сподели той за държавната телевизия ТВП1 преди оповестяването на днешните данни.

В 38-милионна Полша са регистрирани общо 2 321 717 инфектирани с новия ковид и 53 045 умряли.

Унгария през вчерашния ден е записала 302 умряли от новия ковид, което е най-високият еднодневен брой от началото на пандемията, както и 6700 новозаразени, заяви през днешния ден държавното управление ѝ.

В 10-милионна Унгария няколко дни подред е записана най-високата смъртност на глава от популацията в света съгласно данни на университета " Джонс Хопкинс ".

Към вчерашна дата в страната има над 12 000 пациенти с Covid-19 в лечебни заведения, включително 1492 на респиратори.

В чешката столица Прага специфични биосензори ще изследват въздуха в метрото, трамваите и рейсовете за съществуване на Covid-19, заяви уеб сайтът lidovky.cz, базирайки се на столичното ръководство на публичния превоз, съобщи ТАСС.

Смята се, че през април ще бъдат тествани към 500 вагона на метрото, трамваи и рейсове, а по-късно получените проби ще бъдат предадени за проучване в Института по физика на Чешката академия на науките. Проби ще се вземат и от седалки, облегалки, ръкохватки, стълби на ескалатори и скамейки в метрото.

За през вчерашния ден в Чехия са регистрирани 8568 новозаразени с Covid-19, което е с 2400 по-малко в съпоставяне със същия ден предходната седмица. Общият брой на инфектираните е 1 532 332, а на смъртните случаи - 26 421.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР