Половината от българите помагат при отглеждане и приготвяне на зимнина,

...
Половината от българите помагат при отглеждане и приготвяне на зимнина,
Коментари Харесай

Половината българи продължават да разчитат на зимнината

Половината от българите оказват помощ при развъждане и подготвяне на зимнина, гласи изследване на социологическа организация " Тренд ".

Проучването е осъществено в интервала сред 29 август и 5 септември 2020 година посредством изявленията " лице в лице " измежду 1008 души на възраст 18+.

55% от българите си подготвят зимнина, а 43% не подготвят. Логично в селата и в дребните градове хората по-често си подготвят зимнина. В София 33% показват, че си подготвят зимнина. С увеличение на възрастта се усилва делът на участващите в този развой.

От зимнината, която подготвят в максимален дял са компотите - 48%, туршия - 46%, лютеница/кьопоолу/ айвар/лютика - 30%, кисело зеле - 28%. Други артикули, които са желани от българите за зимнина са сладка, печени чушки, кисели краставички, консерви, салами, плодове и др.

83% от запитаните показват, че употребяват домашно приготвени артикули, тъй като считат, че са по-качествени от тези в магазина, само че 8% не са съгласни с това изказване. Близо 2 млн. и 200 хиляди българи (53%) употребяват домашни алкохолни питиета.

79% употребяват домашно приготвени или отгледани артикули, по отношение на 20%, които не употребяват. Данните демонстрират, че с повишение на възрастта нараства и делът на консумиращите домашни артикули. В дребните градове и селата процентът на консумиращите домашно артикули е по-висок спрямо регионалните градове и София.

Най-често употребяваните домашни артикули са туршия с 32%, компоти - 28%. Зеленчуците/ зеленчукови консерви - 25%. Сред желаните домашни артикули от българите са още лютеница, сладко, кисело зеле, ракия, месо, яйца, млечни артикули и т.н.

53% употребяват домашни алкохолни питиета, а 46% - не употребяват. 59% от консумиращите домашни питиета показват, че употребяват ракия. 29% пият домашно алено вино, а 11% бяло вино.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР