Положителността на тестовете за COVID-19 продължава бързо да се покачва.

...
Положителността на тестовете за COVID-19 продължава бързо да се покачва.
Коментари Харесай

Положителни са вече 10% от тестовете за COVID-19

Положителността на тестванията за COVID-19 продължава бързо да се повишава. За миналото денонощие 10,20% от 3135 направени проучвания са позитивни. Новите случаи са 320 - по-малко от през вчерашния ден, само че в четвъртък постоянно има покачване, което евентуално се дължи на отчитане на случаи от предишни дни, тъй че днешното понижение е в реда на нещата и не демонстрира позитивна наклонност.

Въпреки че считаме пандемията за завършена, в действителност през днешния ден случаите са три пъти повече от тези, регистрирани на същата дата през 2021 година Тогава сме имали 93 случая. Активни са били 9456 случая, а в този момент са 61 269. Голямата разлика с предходната година обаче е, че омикрон не вкарва толкоз доста хора в болница - в този момент хоспитализациите са единствено 298, до момента в който предходната година при такава ниска заболяемост в болница сме имали 1613 души. В интензивни грижи - мощен индикатор за тежестта на вълната, в този момент имаме 28 души, а преди година сме имали 201 доста тежки пациенти.

Новата вълна, която се надига у нас в последните дни, към този момент вършее из Европа. В Гърция тази седмица се стигна до над 10 000 случая дневно, а по островите всеки втори тест е позитивен.

 

Още за вълната в другите страни:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР