Положителните допинг проби от зимните олимпийски игри в Пекин 2022

...
Положителните допинг проби от зимните олимпийски игри в Пекин 2022
Коментари Харесай

Пекин 2022 обяви 4 положителни допинг проби

Положителните допинг проби от зимните олимпийски игри в Пекин 2022 станаха 4, откакто нощес бе оповестено, че испанската фигуристка Лаура Баркеро Хименес е употребявала клостебол (вид тестостерон). Пробата е взета от самостоятелната организация за тестване (ITA) на 18 февруари.

Хименес и нейният сътрудник Марко Зандрон приключиха на 11-о място при спортните двойки, като получиха общо 181.36 т. Проба е била взета и от двамата незабавно след късата им стратегия, само че лабораторията на WADA разгласи резултата едвам нощес.

Испинската фигуристка към момента не е обвила дали желае да бъде оценена нейната Б проба. Случаят ѝ към този момент е отвеян към антидопинговата дивизия на Спортния трибунал (CAS).

Това е четвъртият доказан случай на позитивна допингпроба от зимните игри. Преди това в приложимост на неразрешени вещества бяха уличени иранскиат скиор алпиец Хосеин Савех Шемшаки и украинките Валентина Каминска (ски бягане) и Лидия Хунко (бобслей).

Все още не са обработени допинг пробите, взети в последните два дни от игрите в Пекин 2022, тъй че има възможност позитивните случаи да се усилят.

 не се счита за част от олимпийското тестване за допинг, защото тестът на 15-гозишната олимпийска шампионка в отборното съревнование е взета на съветското състезание през декември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР