Положихме доста усилия, за да започнат ремонтните дейности по пътя

...
Положихме доста усилия, за да започнат ремонтните дейности по пътя
Коментари Харесай

Минчо Афузов: Получихме уверения, че пътят към Стара река ще бъде подготвен за преминаване при зимни условия

„ Положихме много старания, с цел да стартират ремонтните действия по пътя за село Стара река и близките селища “, обявиобластният шеф на Сливен Минчо Афузов. Той уточни, че обстановката се е оказала много комплицирана, поради обстоятелството, че ремонтът на пътния сектор е бил предоставен на компания, спечелила социална поръчка и подписала контракт. Този контракт обаче е бил подписан преди време и на много ниски цени, заради което компанията реализатор, по конюнктурни и най-много ценови съображения, е подала в АПИ заявление за прекратяването му.

След серия от срещи, които регионалният шеф организира с Министерството на районното развиване, с Областно пътно ръководство и с компанията, занимаваща се с поддържането на пътния сектор, е открит допустим за всички страни вид. „ Имам уверението както от Министерство на регионалното развитие, по този начин и от Агенция „ Пътна инфраструктура “, Областно пътно ръководство и компанията реализатор, че ремонтни действия ще стартират в най-скоро време “, посочи Минчо Афузов. „ Датата, която последно чух, беше 27-ми октомври, незабавно след празника на град Сливен “, посочи той.

На работна среща в Областна администрация през днешния ден, отдадена на подготовката на общините и региона за зимния сезон, шефът на Областното пътно ръководство инж. Митко Иванов заяви, че интензивно се работи по подготовката на нов контракт за належащите поправки и изкърпвания на проблематичните сектори от пътя за Стара река. „ Подготвяме вид за изкърпване против зимата. Най-вероятно през днешния ден следобяд ще се качи един екскаватор и ще стартира да прави отводняване, защото там има много вода. Започнахме и остойностяване на наложителните ремонтни действия, с цел да подготвим новия контракт в най-скоро време “, добави още инж. Иванов.

„ Освен отводняване и разчистване на водостоците, ще се извърши разчистване и подсилване на банкетите и изрязване на храстите, след което ще се премине към фрезоване на асфалта и полагане на изкърпващ пласт “, разясни в изявлението си за БНР регионалният шеф Минчо Афузов. „ Що се отнася до цялостния ремонт на лота, който обгръща сектора Сливен – Бяла – Стара река - село Майско (което е във Великотърновска област), следва провеждането на нова социална поръчка и сключването на нов контракт. Надявам се процедурите да се съкратят оптимално и допустимо най-скоро да стартира рехабилитацията на целия пътен сектор “, акцентира още Минчо Афузов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР