Положението е стигнало дотам, че полицейските служители си купуват части

...
Положението е стигнало дотам, че полицейските служители си купуват части
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР готвят национален протест

Положението е стигнало до такава степен, че полицейските чиновници си купуват елементи от униформата на свободния пазар, съобщи синдикалният водач в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов пред БНР.
Изявлението на заместник-министър Балабанов за нараснали средства за ексклузивен труд беше лапсус. Става дума не за ексклузивен труд, а друго в допълнение заплащане за характерна служебна активност, разликата е доста сериозна, съобщи още ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов.
" Пълни хранилища може и да има, единствено че аз не знам къде. Колегите също не знаят! Ние имахме желание, в полза на истината, да отидем и да поканим медиите да потърсим някъде в Симеоново някакъв цялостен склад, тъй като в случай че не се неистина, по този начин беше казано обществено, само че се отказахме. Няма цялостен склад в Симеоново. Това е истината! Предстои едно пренасяне на едни хранилища в Симеоново и те още не са цялостни. Нови униформи ще има скоро най-вероятно. Вече се извършват няколко публични поръчки ", разяснява той изказванието, че полицейските чиновници получават нови униформи за пръв път от години насам.
Попов посочи, че болшинството от сътрудниците му, които извършват отговорностите си в униформено облекло, не са получавали такова в продължение на години - 3,4, че дори и 5.
Полицейските чиновници не могат да си купят цяла униформа, само че заместват избрани детайли от нея с такива, купени на свободния пазар, съобщи Попов в коментар на изказванието, че няма смисъл да се дават пари на служителите на реда за облекла, защото няма от кое място да ги купят.
Той даде и образци: " Униформените ни обувки разрешиха да ги популяризират в комерсиалната мрежа напълно свободно. Униформата областен контрольор, с изключение на от всичко друго, се състои и от една светлосиня риза, каквито има на всички места и сътрудника, който не е получавал риза с години, е заставен да отиде да си купи ".
Съветът за обществено партньорство явно не е форматът, в който ще преговаряме с това управление на Министерство на вътрешните работи. От няколко дни сме подали писмо в Министерството, с което приканваме господин Радев да стартираме договаряния, в които да взе участие персонално, да преговаряме съществено, посочи Валентин Попов.
На 19-ти март тази година, преди още да е станал министър на вътрешните работи, господин Радев съобщи в едно телевизионно студио, че ще бъдат увеличени с 20 % заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Очевидно той самият е имал някакви причини, с цел да го каже. Синдикатите осъзнават, че вътрешната сигурност не е приоритет на ръководството, само че обстановката в Министерство на вътрешните работи е сериозна, сподели той.
Попов заявява, че синдикатите имат протестна подготвеност, в случай че договарянията се провалят: " Ще обявим дата, час и място на народен митинг на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. В момента върви съвещание на УС на СФСМВР. С сътрудниците от другите синдикати в министерството сме в контакт. Ще ги осведомяваме за това, до което сме стигнали през днешния ден. Те, доколкото ми е известно, също организират съвещание на своите управителни органи, и се надявам на следващия ден или най-късно вдругиден, да имаме някаква ясна тактика за деяние на всички синдикати в министерството. До момента, апропо, няма различия сред нас по този въпрос ", разгласи Попов пред Националното радио.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР