Положението е много, много сериозно и не съм убедена, че

...
Положението е много, много сериозно и не съм убедена, че
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Не съм убедена в ефектите от този мек локдаун

Положението е доста, доста съществено и не съм уверена, че този мек локдаун ще има нужния резултат “. Това сподели пред БНР проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания. 

По думите ѝ през целия интервал на пандемия страната ни е поддържала по-високи равнища на смъртност спрямо други страни. 

„ Категорично у нас няма други разновидности на вируса, английският към този момент е при над 80% от случаите. Обезпокоително е лесното му разпространяване , подмладяването на възрастовата група. Но обстановката е динамична “. 

В предаването „ Нещо повече “ проф. Христова добави: 

„ Поне една година евентуално ще има дълготрайност на имунитета. Наблюденията ни са над пациенти, само че имунизацията основава най-малкото сходен имунитет. Имаме учредения да считаме, че най-малко една година ще има имунитет след имунизация ... През третата-четвъртата седмица след първото инжектиране може би 3/4 от хората имат предпазен титър на антителата, до момента в който клетъчният имунитет е построен при половината от тях, само че той е по-траен “. 

Интервюто с проф. Ива Христова можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР