Полк. доц. Владимир Василев, д.м. е новият заместник-началник на ВМА

...
Полк. доц. Владимир Василев, д.м. е новият заместник-началник на ВМА
Коментари Харесай

ВМА с нов заместник-началник по диагностично-лечебната дейност


Полк. доцент Владимир Василев, д.м. е новият заместник-началник на ВМА по диагностично-лечебната активност. В осъществяване на заповед на министъра на защитата той е назначен и за заместител основен доктор на Въоръжените сили на Република България, оповестиха от ВМА.

Доц. Владимир Василев, който е и шеф на Катедра „ Пластична хирургия и дерматология ”, бе показан по време на годишния доклад на управлението на ВМА и подчинените й структури.

Пожелавам Ви сполучлива работа, тъй като това е един доста сложен сектор, който изисква извънредно доста познания, умения и бързо вземане предвид в съответната обстановка, разяснява началникът на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

По време на срещата управленията на лечебните заведения, част от структурата на ВМА, показаха доклад за активността си за интервала от май-декември 2017 година.

Проф. Мутафчийски регистрира повишение броя на амбулаторните прегледи, миналите пациенти през стационара, броя на оперираните заболели и значимо покачване в осъществените интервенции. По отношение на заетостта на леглата във ВМА-София той даде образец от преди време, когато е регистрирана съвсем стопроцентова претовареност - 99,6%, което значи единствено едно свободно легло.

Всички тези цифри демонстрират качеството на работа на даденото лечебно заведение и ние вървим в вярната посока, регистрира още бригаден военачалник професор Мутафчийски.

Той отдели особено внимание на обстоятелството, че ВМА е конструкция, основана да обслужва Българската войска, миналите през нея и нейните подразделения и така нататък

Вие сте големият капацитет за развиване на ВМА, обърна се професор Мутафчийски към представителите на периферните лечебни заведения, изтъквайки че всеки един военнослужещ, без значение в коя част на страната се намира, има правото на идентична качествена помощ, както във ВМА-София.

Полк. доцент доктор Владимир Василев Василев, д.м. приключва медицина в гр. София през 1989 година. Печели конкурс за академичната служба „ Асистент ” към Клиниката по Изгаряния на ВМА, основана в и-т „ Пирогов “.

Има добити специалности по обща и по пластична хирургия, както и „ Здравен мениджмънт ”.

В професионалната му визитка са записани редица управителни длъжности: шеф на Отделение по изгаряния, лластична и естетична хирургия към Катедрата по Ортопедична травматология и реконструктивна хирургия на ВМА; ВРИД шеф на Клиника по орална, челюстна, лицево-челюстна и пластична хирургия на ВМА; шеф на Отделение по изгаряния, пластична и естетична хирургия; шеф Клиника по „ Пластична хирургия’’; шеф на Катедра „ Пластична хирургия и дерматология ”.

От 14 март 2018 година е назначен за заместник-началник на ВМА по диагностично-лечебната активност.

Преминал е през редица курсове, специализации и стажове по пластична хирургия, лазерна хирургия и лекуване на изгаряния, включително в Междуармейски център в Рошфор, Франция; Армейски център по Изгаряния “Перси ” в Париж, Франция, Военна Болница “Кралица Астрид ” в Брюксел, Белгия; болница „ Assuta ” в Тел Авив, Израел; Атина, Гърция. Има изкарана специализация по Mohs микрографска хирургия Клиника по Mohs хирургия

През 2013 година придобива научна степен ”Доктор ”, а две години по-късно е определен за „ Доцент ” към Катедра „ Ортопедична травматология и реконструктивна хирургия ”.

Преподавателската активност на доцент Василев датира от 1992 година, взе участие в образованието на военни и цивилни лекари в региона на изгарянията и пластичната хирургия. Води лекции,упражнения и семинари. Извънаудиторната му претовареност е като началник на самостоятелно обучаеми и началник на курсове. Разработва образователни проекти, стратегии и лекции. Изнася лекции пред обучаеми курсисти към БЧК и медицински сестри, военни и цивилни лекари. Обучава специализанти по „ Пластична хирургия ”.

Полк. доцент Владимир Василев е защититил дисертация на тематика “Mohs микрографска хирургия при базоцелуларни карциноми, изискващи пластично възобновяване ”. Автор и съавтор е в две монографии и един учебник. Има над 60 изявления в български и непознати медицински списания, както и редица участия в конгреси у нас и в чужбина.

От 2000 година е съосновател на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична Хирургия, на която е деен член. През годините е бил трежърер и заместник-председател на Асоциацията.

Член е на голям брой български и задгранични асоциации по пластична, естетична хирургия и изгаряния: „ Българското сдружение по пластична хирургия и изгаряния ”; „ Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия ” BULAPRAS и нейн съосновател; „ Балканската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия ” BAPRAS; „ Европейската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия ” ЕPRAS; „ Международната конфедерация на асоциациитепо пластична хирургия “ ICOPLAST; „ Световната асоциация по естетична хирургия ” ISAPS; „ Европейската асоциация по естетична хирургия ” EASAPS; „ международната асоциация по изгаряния ” IBA.

Владее британски, френски и съветски език. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР