Полицията във Франция се подготвя за полуфинала на Световното първенство

...
Полицията във Франция се подготвя за полуфинала на Световното първенство
Коментари Харесай

Полицията в Париж се готви за полуфинала между Франция и Мароко

Полицията във Франция се приготвя за полуфинала на Световното състезание по футбол на националния тим на " петлите " против Мароко след сбивания и редица произшествия в страната, последвали четвъртфиналната победа на Мароко над Португалия с 1:0 през предходната седмица.

Около 10 000 униформени чиновници ще бъдат мобилизирани в цялата страна, от които 5 000 ще бъдат командировани в региона на Ил дьо Франс към Париж и към 2 200 в самата столица, което е двойно повече от обезпечените от управляващите служители на реда за предходните основни мачове от Световната купа, сподели вътрешният министър Жерал Дарманeн по телевизия France 2.

„ Нашите марокански другари, както и френските почитатели, са добре пристигнали да провеждат празненство и нашата работа не е да ги спрем да честват...но това ще би трябвало да стане при обезпечени оптимално положителни условия за сигурност “, сподели още Дарманeн.

Сблъсъци избухнаха в Париж на 10 декември вечерта, откакто Мароко се наложи над Португалия, защото празнуването на успеха с развяване на флагове, песни, танци скоро се трансформира в принуждение по улиците. Хулиганите счупиха витрини на магазини, принуждавайки специфичните елементи за битка с безредиците да употребяват сълзотворен газ.

Мароко е някогашна колония на Франция в Африка и в страната живее огромна мароканска диаспора, съсредоточена основно към Париж и крайбрежието на Средиземно море.

Въпреки че във Франция не съществуват данни за етническа принадлежност, съгласно оценките броят на франко-мароканците и мароканците, живеещи в страната, е към 1 милион.

Дарманeн сподели, че бул. Шанз-Елизе в Париж, който постоянно е сборна точка за спонтанни спортни тържества, както и за демонстрации, няма да бъде затворен в сряда. Той обаче добави, че това може да стане в неделя вечерта след финала на Световното състезание в Катар.

Префектурата на полицията в Париж заяви, че силите за сигурност ще се съсредоточат върху региона към Шанз-Елизе, с цел да предотвратят вандализъм и експанзия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР