Полицията в Разград предупреждава, че т.нар. телефонни измамници отново са

...
Полицията в Разград предупреждава, че т.нар. телефонни измамници отново са
Коментари Харесай

Полицията в Разград: Зачестяват опитите за телефонни измами

Полицията в Разград предизвестява, че т.нар . „ телефонни измамници ” още веднъж са се засилили на територията на региона.

В последните дни са регистрирани четири опита за измами, за които пострадалите са алармирали на тел.112.

Схемата, която се ползва, е добре позната: стартира с позвъняване на стационарен номер, след което връзката може да продължи и на мобилен от прикрит или чужд номер. Жертвите се избират на инцидентен принцип.

Измамниците се показват за служители на реда или прокурори, търсещи подпомагане при провеждаща се интервенция за залавяне на нарушители. МВР още един път припомня, че по никакъв мотив и с никаква цел не съществува процедура при такива акции да се търсят пари от жители.

След взрива на измами през 2019 година, когато в Разградска област бяха осъществени 19 такива, през 2020 година е записана едвам една. През 2021 година са осъществени 7 измами, по четири от които има формирани следствени каузи, защото бяха довършени на територията на Румъния.

За следващ път призоваваме жителите да не се доверяват при приемане на телефонно позвъняване, при което се желаят пари, без значение от кого или по какъв мотив!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР