Полицията в Обединеното кралство е арестувала двама тийнейджъри във връзка

...
Полицията в Обединеното кралство е арестувала двама тийнейджъри във връзка
Коментари Харесай

Британски тийнейджъри са задържани за атаката на синагога в Тексас

Полицията в Обединеното кралство е арестувала двама младежи във връзка с нападението в синагога в Тексас през уикенда, съобщи БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.  " Двама младежи бяха арестувани довечера в Южен Манчестър. Те остават в ареста за разпит ", се споделя в изказване на полицията.

Мъжът, който взе четирима заложници в синагога в предградие на Далас, Тексас, беше разпознат от ФБР като английския жител Малик Файсал Акрам, на 44 години. Акрам беше погубен след 10-часово опълчване на полицията, по време на което се чуваха детонации и пукотевица. Всички заложници в конгрегацията Бет Израел бяха освободени невредими.

Братът на Акрам Гулбар каза в обява във Facebook, че похителят е страдал от психологични проблеми. ``Ние като семейство не утвърждаваме никое от дейностите му и бихме желали откровено да се простим от все сърце на всички жертви, забъркани в злополучния инцидент``, написа на страница на мюсюлманската общественост в Блекбърн, северозападна Англия, откъдето е Акрам.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отхвърли да спекулира за претекста на похитителя, само че удостовери известията, че той е желал освобождението на наказаната терористка Аафия Сидики, пакистанска невроложка, известна като ``лейди Ал Кайда``. ``Това беше терористичен акт, осъществен от нападател, който настояваше за освобождението на някой, който е в пандиза повече от 10 години``, сподели Байдън пред кореспонденти по време на посещаване във Филаделфия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР