Полицията в Нидерландия задържа 25 души и глоби над 3600

...
Полицията в Нидерландия задържа 25 души и глоби над 3600
Коментари Харесай

Само за няколко часа арестуваха 25 души за нарушаване на вечерния час

Полицията в Нидерландия задържа 25 души и санкции над 3600 за нарушение на вечерния час още в първата нощ от действието му, съобщи bTV. Мярката беше въведена поради разпространяването на ковид в страната. До арестите се е стигнало поради конфликти с униформени и отвод на жителите да си отидат у дома. Вечерният час обгръща времето от 21 до 04:30 ч. локално време.

Тогава хората могат да се движат из улиците единствено в изключителни случаи. Тези, които отиват на работа или се връщат, би трябвало да носят особено позволение, подписано от работодателя. Продължават работа обаче незабавните служби и службите за доставка на храна по домовете. Разрешено е също да се разхождат кучета, само че единствено от един член на фамилията. Вечерният час е въведен в страната за пръв път от Втората международна война насам. Нарушителите се глобяват с 95 евро.

Близо 80 % от хората, спрени за инспекция, са посочили всички нужни документи, удостоверяващи, че имат право да се намират на открито, заяви полицията. Местните медии оповестяват за проблеми единствено в някои селища. В град Урк, да вземем за пример, стотина младежи обикаляли с коли пристанището по време на вечерния час, а по-късно бил запален локален център за тестване за ковид. Полицията задържала двама обвинени и наложила десетки санкции. В град Стейн стотина младежи излезли на открито късно вечерта, с цел да стачкуват против вечерния час, пуснали мощна музика, пиели алкохол и скандирали из улиците лозунги, обвинявайки управляващите в тирания. Задържани били 14 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР