Полицията в Монголия извърши невиждана по рода са спецакция, в

...
Полицията в Монголия извърши невиждана по рода са спецакция, в
Коментари Харесай

Невиждана по мащабите си акция в Монголия - задържаха 800 китайци за пране на пари

Полицията в Монголия извърши невиждана по рода са спецакция, в която бяха задържани по едно и също време над 800 китайци и са иззети стотици хард дискове в границите на следствие на пране на пари, съобщи Агенция Франс Прес. Всички арестувани са мъже. Те пристигнали в страната през април с туристически визи.

Масовите арести са били осъществени във вторник в няколко офиса и хотели в столицата Улан Батор, в които мъжете работели и живеели, съобщи Герел Доржпалам, общоприет шеф на монголското разузнаване.

Над 1000 персонални компютри и 10 000 сим-карти за мобилни телефони са открити и конфискувани по време на невижданата акция.

Версията, по която работят проверяващите е за пране на пари през онлайн хазартна активност.

800-те китайци, които са пристигнали в Монголия през април с туристическите визи, ще бъдат депортирани в родината си, защото страната няма къде да ги държи.

Заподозрени като уредници на мрежата са 4-ма китайци и един монголец. Те остават в ареста. Всички останали най-вероятно ще бъдат депортирани, защото съгласно монголските управляващи, няма задоволително място в арестите за тях. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР