Полицията в Лийдс обяви в понеделник, че са задържани девет

...
Полицията в Лийдс обяви в понеделник, че са задържани девет
Коментари Харесай

Деветима в ареста след Лийдс - Манчестър Юнайтед

Полицията в Лийдс разгласи в понеделник, че са арестувани девет души след дербито сред локалния тим и Манчестър Юнайтед в неделя, което гостите завоюваха.

Срещата на " Еланд Роуд " се игра при извънредно неприятно време, само че все пак трибуните бяха цялостни с почитателите и на двата тима. При третия гол на Манчестър Юнайтед последовател на домакините хвърли предмет, който уцели нападателя на гостите Антъни Еланга. Шведският национал съумя да приключи мача, макар удара в главата, и даже вкара гола за крайното 4:2.

Съперничеството сред Лийдс и Манчестър Юнайтед е едно от най-горещите в Англия и сходни произшествия са се случвали и преди, поради което полицията бе на крайник.

" Срещата мина без огромни вълнения, само че имаше няколко случая в центъра на Лийдс и още няколко по време на самия мач ", споделиха от полицейското ръководство в Западен Йоркшир.

" Полицаите бяха инструктирани да прекъсват навреме всяка конфликтна обстановка и да арестуват отговорните за нея, което да защищити от по-сериозни вълнения. По-голямата част от последователите на двата тима се държаха уместно за случая, само че се надяваме, че сме отправили обръщение и за в бъдеще ", съобщи още зам.-шефът на полицейското звено Ръс Фостър.

От Футболната асоциация на Англия оповестиха, че проверяват случая с Еланга, а мениджърите на двата тима - Марсело Биелса и Ралф Рангник, осъдиха случилото се.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР