Полицията в Истанбул арестува двама души за продажба и купуване

...
Полицията в Истанбул арестува двама души за продажба и купуване
Коментари Харесай

Престъпна мрежа! В Истанбул арестуваха контрабандисти на COVID ваксина

Полицията в Истанбул арестува двама души за продажба и пазаруване на имунизацията против COVID-19 на компанията " Пфайзер/Бионтех ", съобщи в. " Дейли Сабах ", заяви Българска телеграфна агенция.

Полицаите са задържали мъж с букви К. Д. в квартал Шишли, който разполагал с 6 дози от имунизацията. При разпита му станало ясно, че той се договорил с различен човек с букви М. Ш. да му продаде 3 дози от препарата за 10 000 турски лири. Полицията е задържала и другия мъж, който възнамерявал да купи имунизациите. Впоследствие двамата са били пуснати под домакински арест.

Срещу тях е повдигнато обвиняване в незаконна продажба/купуване на лекарствени препарати.

Засега не е ясно по какъв начин К. Д. се е сдобил с имунизациите, които се съхраняват в хранилища на министерството на опазването на здравето в доста елементи на страната. Ваксините се транспортират в лечебни заведения и поликлиники при извънредно строги ограничения за сигурност.

Ваксините против COVID-19 се трансфораха в новата цел на доста нарушители освен в Турция, само че и на доста други места по света на фона на продължаващата пандемия.

Турските жители сега могат да избират сред препаратите на китайската компания Синовак и на Пфайзер/Бионтех (ваксините се слагат безплатно). Днес в страната дойде и първата партида с съветски ваксини Спутник V.

В Турция обаче имунизационната акция върви по проект, в който се ползва график, включващ разнообразни възрастови групи (вече имунизират и хора над 40 години).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР