Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу протестиращи, нарушили забраната

...
Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу протестиращи, нарушили забраната
Коментари Харесай

Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращи в Хонконг

Полицията в Хонконг употребява сълзотворен газ против протестиращи, нарушили възбраната за демонстрации в самостоятелния район, оповестява Агенция Франс Прес. Сблъсъците избухнаха пред постройката на държавното управление в централната част на мегаполиса.
Демонстрантите хвърляха камъни и насочваха лазерни фенерчета против силите за битка с безредиците, които издигнаха ограждения към зданието, с цел да предотвратят нахлуването на множеството.
БГНЕС напомня, че нов всеобщ митинг беше проведен в Хонконг макар възбраната на управляващите в самостоятелния район. Хиляди продемократични деятели излязоха по улиците на мегаполиса за 13-и следващ уикенд единствено ден, откакто няколко от водачите им бяха задържани.
Полицията забрани провеждането на демонстрации от съображения за сигурност. Миналата седмица при митингите избухнаха тежки конфликти – едни от най-сериозните прояви на принуждение по време на тримесечното неодобрение в отбрана на демокрацията. Органите на реда предизвестиха локалните жители да чакат „ нови вълнения “ и да бъдат деликатни през уикенда.
Полицията издигна нови барикади към мощно охраняваната държавна постройка в Хонконг – департамента, който съставлява централната власт на Китай. На улицата бяха ситуирани водни оръдия в очакване на нови конфликти.
Хиляди деятели, облечени в трансформиралите се в емблема на митингите черни тениски, извършиха централната част на Хонконг – разположиха се в паркове, спортни зони, а някои даже излязоха на марш по близките улици.
Демонстрацията, която беше анулирана в петък от уредниците – нещо, с което хората не се съобразиха, трябваше да означи петата годишнина от отхвърлянето на Пекин от апела за всеобщо изборно право в полуавтономния регион, което провокира 79-дневното неодобрение на Движението на чадърите през 2014 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР