Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ и палки, за да

...
Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ и палки, за да
Коментари Харесай

Протестиращи обсадиха парламента на Хонконг

Полицията в Хонконг употребява сълзотворен газ и палки, с цел да отблъсне стачкуващите, опитващи се да стигнат до постройката на локалния парламент, съобщи Франс прес.

Протестиращите използваха чадъри, с цел да се защищават от полицията.

По-рано през днешния ден десетки хиляди стачкуващи обкръжиха региона към Народното събрание на Хонконг в символ на митинг против законопроекта, който ще разреши екстрадицията към Китай. За през днешния ден бе планувано текстът да се дебатира на второ четене в пленарна зала, само че поради " обсадата " към Народното събрание дебатите бяха отсрочени.

Протестиращи са обсадили зоната и към други държавни институции. Заради митингите трафикът в града е неподвижен. Редица магазини и компании се причислиха към митинга и в сряда не работят.

В неделя в някогашната английска колония се организира най-голямата проява, проведена до момента в Китай от 1997 година Според уредниците на митинга в неделя в него са взели участие 1 милион души. Хонконгската лидерка Кари Лам обаче отхвърли апела за отдръпване на законопроекта и прикани опозицията да заобикаля всевъзможни радикални дейности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР