Полицията в германския град Вагенфелд е прекратила сбирка на около

...
Полицията в германския град Вагенфелд е прекратила сбирка на около
Коментари Харесай

В Германия се оплакаха от преселници от България, вдигали много гюрултия

 Полицията в немския град Вагенфелд е прекратила колекция на към 60 души в частно жилище, заяви тази седмица немската информационна организация ДПА. Според 30-годишния наемател на жилището, сбирката била в действителност религиозна работа на българска християнска общественост. Властите обаче настояват, че множеството, което се било разпределило в разнообразни пространства в жилището, не спазвало хигиеничните наставления в изискванията на пандемия - участниците в сбирката, измежду които и деца, нито носели защитни маски, нито спазвали отдалеченост.

За сходни случаи оповестиха и от Гелзенкирхен, където полицията е прекратила две сбирки с по към 60 души, провели се в жилище на наематели от Румъния. А в град Есен е била прекъсната църковна работа с над 90 участници, множеството от тях също румънски жители от Гелзенкирхен, които не спазвали рестриктивните мерки, наложени поради пандемията.

Боклуци, виканица, сбивания

В Гелзенкирхен живеят към 8000 души от България и Румъния, а локалните жители от дълго време се оплакват от тяхното държание, написа вестник " Вестдойче Алгемайне Цайтунг “ (ВАЦ) и цитира документ на общинските съветници, съгласно който интеграцията на доста хора от България и Румъния в града се е провалила. Последният съответен мотив за паниката на локалните политици е опитът на медицинските служби да оказват помощ на разболял се младеж. Негови съседи и родственици обаче попречили на санитарите да влязат в жилището, а откакто болният умрял, събралите се в жилището 50-60 души не разрешили трупът да бъде изнесен.

Сградата, в която се разиграват събитията, е населявана основно от фамилии, пристигнали от Югоизточна Европа. ВАЦ написа, че проблемите с тях не са от през вчерашния ден, а съседите им непрестанно се оплакват поради изхвърляните от тях боклуци. Едно видео от 2019 година демонстрира пък тежко сборичкване сред мъже и дами от България, които употребяват всевъзможни подръчни средства. В други квартали на Гелзенкирхен набъбват сходни проблеми, изключително в случаите, когато преселници от двете страни на огромни групи се нанасят в разпадащи се, само че по тази причина пък евтини жилища. Оплакванията на локалните хора постоянно са едни и същи: отпадъци, виканица, безредици.

В същото време хората от България и Румъния неведнъж стават жертва на безскрупулни гешефтари, които им дават чартърен разпадащи се жилища против пари, каквито другояче в никакъв случай не биха получили, разяснява вестникът. Гешефтите с така наречен " проблемни сгради “ са добре известни на локалните управляващи, които се пробват да изкупуват сходни постройки, след което или ги събарят, или ги санират. Но напъните на общинарите явно не водят до приемливи резултати.

Интеграцията - сложна задача

Бившият кмет на Гелзенкирхен Франк Барановски се пробва да изясни за какво до момента не е бил решен най-малко казусът с боклуците: " Част от живеещите тук румънци и българи идват от райони, където съвсем няма проведено сметосъбиране. Освен това част от наемодателите слагат прекомерно дребни контейнери, защото таксата за тях е по-ниска “.

За сложната интеграция на хората от Румъния, България и Полша написа и вестник " Нойе Вестфелише “. В Гютерсло, където броят на тези хора доближава 20 000 души, тамошните управляващи сега уголемяват локалния интеграционен център. Румънците, поляците и българите в общината работят основно в месопреработвателната индустрия, само че също по този начин като куриери и болногледачи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР