Полицията в германския град Хамелн (провинция Долна Саксония) сложи край

...
Полицията в германския град Хамелн (провинция Долна Саксония) сложи край
Коментари Харесай

Пир по време на чума: Полицията щурмува детски рожден ден, гостите се крият в тоалетната

Полицията в немския град Хамелн (провинция Долна Саксония) постави завършек на забранен детски рожден ден, съобщи TheLocal.de. Празненството е разтурено в миг, в който немското държавно управление обмисля докога да удължи строгите ограничения в битката против ковид.

След сигнал от съседи полицията е нахлула в апартамент, в който е било проведено детско празненство. В дома е имало общо 30 души, измежду които 15 възрастни. При идването на служителите на реда някои от лицата са се скрили в тоалетната, до момента в който други – по шкафовете.

„ Общо 30 лица бяха открити в жилището. Те не носеха защитни маски и не съблюдаваха обществена дистанция”, се споделя в известието на полицията. Такива събирания са неразрешени в Германия, на фона на коронавирусната рецесия в страната и по света. Пълнолетните лица са били санкционирани.

По данни на Института „ Роберт Кох” в Германия за последното денонощие са регистрирани 19 600 инфектирани с COVID-19 и над хиляда умряли пациенти. От началото на пандемията инфектираните в страната са близо 2 милиона. Германският канцлер Ангела Меркел предизвести за сериозната заплаха от разпространяване на разновидностите на ковид. Германските медии цитират нейни думи, че до Великден ситуацията ще остане тежко. Властите обмислят с какъв брой седмици да удължат локдауна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР