Полицията в Гърция арестува мъж, заподозрян за няколко случая на

...
Полицията в Гърция арестува мъж, заподозрян за няколко случая на
Коментари Харесай

В Гърция арестуваха 35-годишен мъж, заподозрян за палежи в курорта Мати

Полицията в Гърция арестува мъж, обвинен за няколко случая на палеж в община Маратон, Източна Атика.

Това оповестиха от противопожарната работа на страната, като изпратиха известие до пресата, написа електронното издание на вестник „ Kathimerini”. Мъжът е на 35 години и е упрекнат в пет палежа в региона на Ризари сред 26 и 31 юли, както и в непокорство на управляващите. От противопожарната работа прибавиха още, че обвиненият ще се яви пред прокурор по-късно през днешния ден.

Властите започнаха следствие за аргументите, провокирали горския пожар, който се оказа най-смъртоносният в историята на Гърция. Съгласно оценките на департамента за палежи към Гръцката противопожарна работа, с които се е сдобило гръцкото издание, повода за главния пожар в планината Пендели, който доближи до Мати е нехайство, съобщи Фокус. Според отчета, огънят евентуално е тръгнал поради лице, най-вероятно локален гражданин, което е запалило огън, с цел да изгори дърво и клони. В резултат от следствието обаче е станало ясно още, че за два обособени пожара, почнали край черен път наоколо до Неа Макри има ясни доказателства, че са тенденциозен палеж.

Припомняме, минимум 91 души починаха, а още мнозина получиха пострадвания на 23 юли, когато огнената буря изпепели курорта Мати, на източното крайбрежие на Атика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР