Полицията в Дрезден стана обект на критики за това, че

...
Полицията в Дрезден стана обект на критики за това, че
Коментари Харесай

Политици с критики към полицията в Германия

Полицията в Дрезден стана обект на рецензии за това, че не е съумяла да попречи на провеждането на неразрешен митинг през вчерашния ден, когато стачкуващи излязоха по улиците на източния немски град, с цел да се опълчват на политиката на Covid  рестрикции, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира ДПА.

Според политици поради слабата реакция полицейски чиновници и публицисти са станали обект на брутални набези от страна на протестиращи. Германски депутати желаеха изключително съвещание на парламентарната комисия по вътрешните работи, с цел да бъде направена оценка на дейностите на полицията.

Вчера хиляди съперници на противоепидемичните ограничения излязоха по улиците на немски градове, някои от тях в нарушаване на възбраната за образуване на всеобщи прояви поради пандемията.

В Дрезден стотици последователи на придвижване " Кверденкен " ( " Нестандартно мислене " ) се събраха макар правосъдна възбрана . Около 1000 души минаха на шествие по улиците на града и подцениха опитите на полицията да им попречи.

В Мюнхен над 50 индивида са с повдигнати обвинявания след проява през вчерашния ден - 20 за закононарушения и 30 за административни нарушавания.

Арестуван е и мъж, обвинен, че е нападнал публицист.

Около 500 служители на реда бяха ситуирани на три митинга в Мюнхен. Те разпръснаха най-големия от тях, покрай постройката на районния парламент на провинция Бавария, защото множеството от участниците не са носели маски и не стояли на задоволително разстояние един от различен, каквито са условията.

Полицията съобщи, че в митинга са се присъединили към 2500 души - много повече от декларираните 500 участници. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР