Полицията в Бургас залови двама украинци за кражба на пари

...
Полицията в Бургас залови двама украинци за кражба на пари
Коментари Харесай

Задържаха двама украинци в Бургас, откраднали огромна сума пари и ценности

Полицията в Бургас залови двама украинци за кражба на пари и злато в размер на 100 000 лв. от апартамент в Бургас. Единият от задържаните е със статут на емигрант у нас. Двамата към този момент са осъждани в родината си за сходни закононарушения. А през днешния ден бургаският съд ги остави в ареста.

На влизане в правосъдната зала, 45-годишният Руслан Дубровски и 37-годишният Денис Шейтанов, настояват, че са бити от полицията и не са отговорни за кражбата.

" Намерените пари са персонално мои, а златото е на жена ми. Имаше бижутериен магазин в Украйна. Дойдоха в къщи, водиха ме пред детето ми, биха ме с електрошок пред дребното ми дете ", твърди Руслан Дубровски.

" Вижте раните ми. Удряха ме, 30 минути ми биха ток, разпитваха ни без юрист и без преводач. Не съм подписвал нищо, тъй като не съм отговорен ", сподели Денис Шейтанов.

" Не е направил нищо незаконно, аз съм била с него от самото начало. Той просто избяга от войната ", изясни брачната половинка на Руслан Злата Дубровски.

Според проверяващите обаче двамата са дебнели жертвите си, по кое време напущат жилището, употребявали два автомобила, с цел да не бъдат видяни, а в жилищата им са открити огромни суми пари.

" Прави усещане, че двамата причинители са много обиграни в дейностите си ", съобщи ръководителят на Районна прокуратура - Бургас Мария Марков.

" От осъществените претърсвания се откриха доста огромен боеприпас от инструментариум за отключване и разтрошаване на порти и каси ще загатна част от тях - шперцове, отвертки, пили, заготовки, къртачи, общо на брой 135 ", заяви шефът на Министерство на вътрешните работи Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Двамата ще бъдат разследвани и дали са съпричастни и към други обири. А прокуратурата ще ревизира дали в действителност са бити в ареста.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР