Полицията в Бургас откри над 20 кг. марихуана при специализирана

...
Полицията в Бургас откри над 20 кг. марихуана при специализирана
Коментари Харесай

Чии са оръжията и взривните устройства, открити в автомобил в Бургас?

Полицията в Бургас откри над 20 кг. марихуана при профилирана акция по Южното Черноморие.

Задържани са 24-годишният Никола Батилов и 48-годишният Щерион Джамбазов, които имали и огромно количество огнестрелни оръжия.

Установеният и конфискуван по надлежния процесуален ред оръжеен боеприпас е забележителен като брой. А точно 9 револвера, 2 автомата, 2 пушки, 3 самоделни взривни устройства, 1 гранатомет, 1 бойна граната и 5 заглушители за револвер, автомат и пушка. Това заяви за „ Денят стартира “ Георги Чинев, началник на Окръжна прокуратура – Бургас.

„ На този стадий арестуваните са се възползвали от правото си да откажат да дават пояснение защо са тези оръжия, само че този въпрос стои на нашето внимание и в хода на следствието ще се положат старания да бъде обяснен “, Чинев.

Той означи, че следствието е в начален стадий.

„ Задържаните нямат криминалистически регистрации и не са осъждани. Единият е освободен от наказателна отговорност по реда на член 78А от Наказателния кодекс “, разяснява Чинев.

Според него е значимо да се разбере дали има съответен получател на въпросните високо рискови наркотични субстанции и на оръжията и боеприпасите.

Вижте повече детайлности във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР