Полицията в австралийския щат Куинсланд ще получат устройства за сваляне

...
Полицията в австралийския щат Куинсланд ще получат устройства за сваляне
Коментари Харесай

Австралийски полицаи ще получат “пушки” за сваляне на дронове



Полицията в австралийския щат Куинсланд ще получат устройства за събаряне на дронове за XXI Игри на Общността нациите, които ще се проведат в през април в град Голд Коуст. Служителите на реда ще имат разполагаем MkII DroneGun, създавани от основаната в Сидни компания DroneShield.

Въпросните устройства външно припомнят огнестрелни оръжия, само че в действителност единствено заглушават връзката сред летателния уред и отдалеченото. В такива случаи дроновете нормално автоматизирано гладко се приземяват или се връщат на мястото, откъдето са изхвърчали.

Прочетете още: Ще има общоевропейски правила за дронове и под 150 кг

MkII DroneGun може да смъква дронове на разстояние до 2 км. При потреблението му се прекъсва и предаването на видео до оператора. Заглушава се и GPS сигналът.

“Имайки поради развиването при безпилотните технологии, както и трендовете при незаконната им приложимост в чужбина, организациите за сигурност и военните по целия свят са изправени пред нуждата да обезпечават и въздушна сигурност по време на събития на високо ниво, в допълнение към нормалните мерки”, разясняват от полицията в Куинсланд.

Продукти на DroneShield към този момент са употребявани по време на всеобщи мероприятия, като Бостънския маратон. Миналата година швейцарските органи на реда разполагаха с такива “пушки” по време на Световния стопански конгрес в Давос.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР