Полицията в американския град Портланд съобщи за размирици по улиците

...
Полицията в американския град Портланд съобщи за размирици по улиците
Коментари Харесай

Размирици в Портланд, летят коктейли "Молотов" и камъни

Полицията в американския град Портланд заяви за безредици по улиците на града в новогодишната нощ.

"Сбирките на хора в центъра на Портланд прераснаха в вълнения. Участниците хвърляха голям брой запалителни предмети по служители на реда и хвърляха факли от търговски клас в постройката на Федералния съд и Правосъдния център ", пишат от локалната полиция в "Туитър ".

Както заяви локалната телевизия KOIN, протестиращите са рисували графити, разбивали витрини и подпалвали. В резултат на това към среднощ полицията е употребила специфични средства, в това число пикантен спрей и гумени патрони.

Вчера набези бяха осъществени против градската администрация, полицейското бюро в Портланд и към десетина други обекти.

Няма арестувани.

През лятото, след митингите против полицейския произвол, Портланд се трансформира в място, където те не утихнаха в продължение на няколко месеца.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкритикува управляващите в града, които съгласно него не са могли да се оправят с вълната от митинги и принуждение предишното лято, до момента в който градските управляващи обявиха, че не се нуждаят от федерални сътрудници, които единствено прибавят напрежение към митингите.

Разполагането на федерални сили там под претекст за отбрана на федералните здания се трансформира в обект на разногласия в обществото и правосъдни каузи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР