Полицията стои тук и чака да ни изнесе физически от

...
Полицията стои тук и чака да ни изнесе физически от
Коментари Харесай

Петьо Блъсков пред Tribune.bg: Радев е един завършен циник, върнахме се 35 години назад

Полицията стои тук и чака да ни изнесе физически от редакцията. Ходят някакви служители и запечатват стаите. Какво да ви кажа - върнахме се 35 години обратно. Това съобщи за Tribune.bg основният редактор на вестник „ Труд “ Петьо Блъсков.

„ Една противозаконна заповед на Минеков, по-късно една негова поръчка до регионалния шеф и регионалният шеф без въобще да ни осведоми, без въобще да изиска наше мнение, пуска една заповед да освободим пространствата. И през днешния ден идват с полиция тук, запечатват и разправията е страхотна. А този, който е пристигнал тук, не може да извършва заповед, тъй като е консултант на Минеков (б.р. Светослав Трайков). Знаете ли кой е? Това е този същият, който дружно с Минеков стопираха софийското метро. Хората, които щяха да убият хиляди столичани, в този момент са пристигнали да убиват „ Труд “. Това е истината “, уточни Блъсков.

Той удостовери пред нашата медия, че това се случва при 100% платени наеми. На въпрос за какво тогава продължава този напън, той отговори по този начин:

„ Платили сме ги. Питайте ги тях! Те в този момент ще стартират да изясняват, че не сме платили режийни и така нататък Хиляда пъти им обясних. Да, не сме платили режийни, само че Министерството на културата не ни е изпратило нито един документ, в който да ни каже – „ Имате да плащате тези пари. Така и по този начин платете си тези пари по еди какво си. В мига, в който получим фактура, ще си ги платим. Ние към този момент пет години нямаме такава фактура и те не престават да го размахват това, а си е тяхна виновност. Вместо да правиш тези мръсотии против вестника, можеше да ни предложения, да се разплатим, да се разберем като хората и да продължим. А този консултант, който е тук в този момент, държи политически речи - „ Дълбоката страна, възползването от властта завършило “. Той се държи като на протест. Всеки миг ще спре тока и тук несъмнено. Но представяте ли си до какъв морал сме стигнали. Тези, които стопираха метрото, в този момент са пристигнали да убиват вестник „ Труд “, безапелационен бе Петьо Блъсков.

По време на консултациите на президента през днешния ден с ГЕРБ, Десислава Атанасова повдигна тематиката, като съобщи, че Радев би трябвало да бъде поръчител за правата на жителите и словото.

„ Много пъти съм казвал, че не се меся в изпълнителната власт. Доколкото знам става дума за неплащане на наем. Да им бяхте помогнали, имате задоволително запас “, отвърна от своя страна президентът. Блъсков разяснява реакцията на Радев:

„ Реакцията му е безусловно цинична. Той споделя – „ Няма да се меся в изпълнителната власт “. Г-н президент, тази изпълнителна власт вие я назначихте! Как по този начин няма да се месите? Вие, по конституция назначихте тази изпълнителна власт и тя стартира да мачка вестник „ Труд “, тъй като вестник „ Труд “ обясняваше всички недоразумения, осъществени от президента, както и неговото пристъпване на Конституцията, което се вижда ясно от решенията на Конституционния съд – висшия парламентарен орган на страната. Така че, да не прави такива цинични изказвания и да кара ГЕРБ да ни заплаща. От това по-голям цинизъм няма. Той е един приключен безсрамник в тази ситуация, нищо повече. Въпреки че пое ангажимент пред мене персонално по телефона да ревизира случая и да вземе отношение. Никакво отношение, баламоса ме тогава и не взе никакво отношение. Това е ситуацията за жалост “.

По думите му сега публицистите не могат да извършват отговорностите си.

„ Не можем, тъй като коридорът е цялостен с служители, чакат полицията да пристигна да ни изнася. Спирачът на метрото и той е тука, усмихнат до уши, благополучен, тъй като извършва поръчки “, сподели още Петьо Блъсков.

Той е безапелационен, че би трябвало да има политическа интервенция, с цел да се позволи казусът.

„ Не може по този начин! Това е политическа принуда! Къде сме тръгнали? Аз Ви споделих, не съм виждал полиция в редакция от 35 години, по Живково време влизаше полиция в редакция. И в този момент, 32 години след Демокрацията, хоп, полиция в редакция. Как си представяте това знамение и тази нечистотия “, попита той в края на диалога ни.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР